fbpx

Atlético Madrid zainteresiran za Rebića

Autor: Hina

MADRID - Španjolski nogometni prvoligaš Atlético Madrid zainteresiran je za 25-godišnjeg hrvatskog reprezentativnog napadača Antu Rebića, izvijestile su španjolske novine AS i njemački Bild.

Atlético je u potrazi za napadačem nakon što ga je odlučio napustiti najbolji strijelac Antoine Griezmann koji bi krajem mjeseca mogao prijeći u Barcelonu. Glasnogovornik Atlética nije odgovorio na upit do objave ove vijesti, a Rebić nije bio dostupan za komentar.

Ante Rebić s Eintracht Frankfurtom ima ugovor do ljeta 2021. godine, a njegova tržišna cijena iznosi 40 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Eintrachtov direktor Wolfgang Steubing nije isključio odlazak hrvatskog nogometaša ovog ljeta.

– Nećemo prodati sve igrače, no to će također ovisiti o igraču. Nemamo namjeru zadržati nekoga tko možda uopće nema želju ostati i tko bi zbog toga mogao loše igrati, rekao je Steubing novinarima.

Eintracht je ovaj mjesec već prodao srpskog napadača Luku Jovića u Real Madrid.

Sportski direktor Fredi Bobić u svibnju je izjavio za Bild kako bi klub ovo ljeto mogao izgubiti napadački trojac – Antu Rebića, Luku Jovića i Sebastiena Hallera.

– Zbog financijskih razloga nemamo potrebu prodati niti jednoga od njih. No, može se dogoditi bilo što. Čak i da ih izgubimo svu trojicu, rekao je tada Bobić i dodao – Svi navijači to moraju razumjeti. Ponekad se ne može ništa učiniti oko tih transfera.

“Čopor bizona”, kako je taj trio nazvao Eintrachtov trener Adolf Hutter, zabio je 41 gol u njemačkom prvenstvu protekle sezone. To je više od dvije trećine svih pogodaka koje je zabio Eintracht.

Rebića (9 golova), Hallera (15) i Jovića (17) su protekle sezone gledali najbolji europski klubovi.

Atlético Madrid, koji je prošle sezonu završio na drugom mjestu u prvenstvu, zasad u svojim redovima ima napadače Diega Costu, Álvara Moratu, Nikolu Kalinića i Ángela Correu.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI