SPH

ATP CASABLANCA: Granollers predao Džumhuru

Autor: B. Kvesić

CASABLANCA - Španjolski tenisač Marcel Granollers Puyol predao je danas meč Damiru Džumhuru na ATP turniru u Casablanci pri vodstvu igrača iz BiH od 3:0 u prvom setu i 40:15 na servis Džumhura. Na taj način naš najbolji tenisač dohvatio je svoje prvo četvrtfinale jednog ATP turnira i to mu može samo biti poticaj da nastavi s dobrim igrama, prenosi News-blic.com.

Nakon što je jučer bio bolji od nekadašnjeg 12.igrača svijeta P.H.Mathieua iz Francuske (6:2, 7:6), Džumhur je uzeo još jedan veliki skalp i to igraču s 50.mjesta ATP liste koji je svojevremeno bio i 19. igrač svijeta. Prolaskom u četvrtfinale Casablance Džumhur je osigurao i nastup na Grand slam turniru Rolland Garrosu i to direktno, bez kvalifikacija.

Damir Džumhur je konačno počeo igrati kvalitetan tenis i to na svom drugom ATP turniru koji se igra u Casabalnci na zemljanoj podlozi koja najviše i odgovara našem igraču. Vidjelo se to u meču protiv Mathieua dan prije, ali i u nepuna četiri odigrana gema u dvoboju s Granollersom. Igrač iz Španjolske je prvo zatražio medicinski time aut, odigrao još nekolika poena, da bi na koncu predao meč Džumhuru koji je bio u velikom naletu.

U četvrtfinalu Damir će igrati protiv Andreasa Haider Maurera iz Austrije koji je bio bolji od Pabla Andujara iz Španjolske. Zadrži li nivo igre kao iz prethodna dva dana Džumhur bi vrlo lako mogao slaviti i protiv Austrijanca s kojim se susreo do sada tri puta i ima jednu pobjedu i dva poraza.

Autor: B. Kvesić

ZADNJE VIJESTI