fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BANDIĆEVA NEOSTVARENA ŽELJA: ‘Zagreb mi je dao sve, a ja ću njemu nogometni stadion’

Autor: dnevno.ba

Pomagao je Dinamu, Ciboni, Mladosti, a grad je pod njim izdvajao za sport puno više nego ostali gradovi.

Jednom prilikom Milan Bandić rekao je: ‘Hrvatska je zemlja sporta. I veće nacije na svijetu teško se mogu pohvaliti svim tim imenima’, na jednoj od sportskih svečanosti kojima je nazočio.

Nakon što je godinama ulagao u sport na kraju su ga stisle optužbe s raznih strana, a mnogi su ‘oprali ruke’ od njega. Iako im je bilo ugodno (i korisno) njegovo društvo kroz sve te godine.

Nakon što je pomogao Dinamu da stane na noge, dobio je titulu Dinamovog počasnog predsjednika. Bio je rado viđen gost u Maksimiru sve dok ljubav nije pukla zbog stadiona. Klub je otvoreno prozvao Bandića da “godinama priča o stadionu, a koči njegovu izgradnju”.

‘’Meni je Zagreb dao sve, ja ću njemu novi stadion”, govorio je Bandić što dokazuje da je stadion bio želja obje strane.

Neki od objekata koje je ostvario su: stadion i dvorana za atletiku kao i gimnastiku, boks, sljeme je dobilo skijašku stazu i utrku, čišćenje jarunskog jezera za veslače. Uz njega su stali brojni sportaši kao Filip Hrgović, Sandra Perković.

Mnogi su sumnjali u isplativost svih događaja, ali Bandić ih je pravdao promocijom grada. Dok su mu sportaši bili najdraži ambasadori.

“Kao što bez Kostelića ne bi bilo Snježne kraljice, tako i bez Sandre, Stipe i ostalih sjajnih atletičara ne bi bilo niti ove dvorane”, rekao je Bandić na otvaranju atletske dvorane na Velesajmu.

U proračunu za 2021. godinu od 13,65 milijardi kuna za sport i mlade, sportske programe i sportske objekte ide 821 milijun kuna. 15 milijuna za potporu vrhunskom sportu te 25 milijuna za priredbe.

Hoće li bez Bandića zagrebački sport doživjeti smanjenje proračunskog novca? Vidjet ćemo uskoro.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});