fbpx

Barcelona projurila u polufinale, Manchester United bez ikakve šanse

Autor: Dnevno.ba

BARCELONA - Barcelona je sve riješila još pobjedom na Old Traffordu i to je postalo vrlo brzo jasno. Manchester United nije imao snage niti kvalitete ponoviti čudo iz Pariza, ali ta je utakmica ujedno i pomogla Barceloni da se uvjeri kako je United opasan i da nema opuštanja. Osim toga Barcelona je prošla svoju školu prošle sezone protiv Rome kada je prerano počela slaviti prolaz i ispala porazom 3:0 u uzvratu.

Ovdje je United rano zaprijetio, već u prvoj minuti Rashforda su centimetri dijelili od pogotka, ali lopta je završila na gornjem dijelu grede.

To je samo dodatno mobiliziralo Barcelonu koja je do 20. minute došla do dva pogotka i sve je bilo jasno. Naravno, dva trenutka Messijeve čarolije bila su dovoljna za potvrdu prolaza.

Prvo je u 16. minuti Rakitić pomogao u uzimanju lopte Ashleyju Youngu duboko u njegovoj polovici, Messi je došao u konačnici do lopte i udarcem s nekih 18 metara lijepo pogodio za vodstvo.

Rakitić je dobro odrađivao svoj dio posla i malo je nedostajalo da prije vodećeg pogotka izbori kazneni udarac. Felix Brych već je pokazao na 11 metara nakon starta Freda, ali poslije pregleda snimke utvrđeno je da je Fred došao do lopte prije Rakitića i dobro je izbio.

Messi je u 20. minuti došao do drugog gola. Ovaj put on ide na dušu Davida De Gee koji je lako loše reagirao nakon udarca Messija s 20-ak metara, lopta mu je prošla ispod tijela i završila u mreži.

Do kraja prvog dijela Barcelona je morala do trećeg gola i pravo je čudo kako do njega nije i došla. U sudačkoj nadoknadi lijepa akcija domaćina, Alba je u konačnici sjajno pronašao na drugoj vratnici Sergija Roberta čiji udarac s metra-dva nevjerojatno brani De Gea.

U drugom poluvremenu Manchester je imao nešto više loptu pred kaznenim prostorom Barcelone, ali gol je ipak zabio domaćin. Fantastično je reagirao Coutinho kojem je Alba spustio loptu na nekih 25 metara, Coutinho se odlično namjestio na udarac i opalio ispod grede, piše Sportnet.hr.

Do kraja susreta najbliži golu bio je United i to u 90. minuti kada je Alexis Sanchez glavom odlično pucao, ali Ter Stegen je još ljepše obranio.

Ostalo je 3:0, ukupno 4:0 i Barcelona potpuno zasluženo, ali i očekivano dolazi do polufinala.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI