fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bayern i Ajax u borbi za prvo mjesto skupine E, dosta upitnika u skupini F

Autor: Sportnet.hr

Na rasporedu su preostali susreti šestog kola Lige prvaka, a neka predviđanja govore kako velikih iznenađenja ne bi trebalo biti. Ipak, kao što su pokazali jučerašnji susreti, neki kiks velikana uvijek je moguć...

Skupina E

U ovoj skupini jasne su sve pozicije te su Bayern i Ajax osigurali prolaz u nokaut fazu Lige prvaka. Trećeplasirana je sigurno Benfica koja ide u Europsku ligu. Ostaje samo za vidjeti kako će završiti međusobni ogled Ajaxa i Bayerna kako bi se vidjelo tko će biti prvoplasiran u ovoj skupini.

Iako im problema ne nedostaje ove sezone, Bayern kojeg vodi Niko Kovač igra sve bolje u posljednjim susretima. Nekako se i ta galama oko smjene trenera i sukoba s igračima smirila i Bavarci se mogu posvetiti onome najvažnijem – pobjedama. Ajax nije bezazlena momčad, radi se o vrlo talentiranoj ekipi koja će svakako nastojati doći do prvog mjesta u skupini. Očekuje nas zasigurno zanimljiv ogled i nadamo se veliki broj golova. Ajaxu igra isključivo pobjeda te zato ne treba sumnjati kako će igrati ofenzivno.

U ovom drugom ogledu, Benfica dočekuje grčki AEK. Grci su pogođeni izostancima i ozljedama te će teško nastradati ako Benfica izađe u punom sastavu. Ipak, razumno je očekivati da će domaći trener odmoriti najjače snage u rezultatski nebitnoj utakmici.

Skupina F

U skupini F sigurno je samo kako je Manchester City prošao u sljedeći krug, no još uvijek nije osigurao prvo mjesto. Sve druge momčadi mogu nešto napraviti, s iznimkom Hoffenheima koji može isključivo osigurati Europsku ligu. Upravo Nijemci gostuju kod Cityja i nemaju velike šanse za treće mjesto. Ne samo što im treba pobjeda u Manchesteru, nego i poraz Šahtara od Lyona.

Pep Guardiola ima problema s momčadi, dosta igrača je ozlijeđeno, ali svejedno snaga Cityja je velika. Hoffenheim je previše griješio da bi mogao računati na nešto više od posljednjeg mjesta. Nažalost, danas završava i nastup u Ligi prvaka za Andreja Kramarića koji je postigao četiri pogotka za njemački klub u dosadašnjem natjecanju.

U drugom ogledu, Lyon mora doći barem do remija ako želi osigurati prolaz dalje. Poraz ih baca u Europsku ligu, a s pobjedom i porazom Cityja došli bi na prvo mjesto. No, remi je minimalni cilj. Za očekivati je da će Francuzi do njega doći, iako Šahtar nije nimalo bezazlena momčad. Nevjerojatno je da je Lyon čak četiri remija upisao ove sezone i praktički bi s jednom pobjedom mogao proći u nokaut fazu Lige prvaka.

Skupina G

Real Madrid je sigurno prvi, Roma sigurna druga, a ostaje samo pitanje tko će u Europsku ligu. Viktoria ima više šanse jer trenutno ima bolji omjer od CSKA (obje momčadi imaju po četiri boda), a i domaćin je Romi. CSKA mora gostovati kod Reala i bez obzira što će Španjolci odmarati većinu igrača, pobjeda na Santiago Bernabeu ne dolazi lako.

Za očekivati je prolaz Viktorije Plzen koja će vrlo pozorno osluškivati rezultat iz Madrida. Ako u Madridu rezultat bude povoljan, Česi bi se mogli više opustiti, pa možda čak i krenuti po pobjedu protiv ne pretjerano motiviranih gostiju.

Skupina H

Juventus i Manchester United osigurali su prolaz dalje, a Stara Dama treba pobjedu u Švicarskoj kako bi potvrdila prvo mjesto. U slučaju jednakog broja bodova što je moguće ako Juventus remizira, a United slavi, prvo mjesto zauzeli bi Englezi.

Teško je očekivati takav rasplet jer je Juventus daleko jača momčad od Young Boysa, a također treba istaknuti kako Manchester United za vikend igra protiv Liverpoola i to je nešto čemu će Jose Mourinho sigurno više pažnje pridati.

Liga prvaka, 6. kolo
Real Madrid – CSKA Moskva (18.55) 
Viktoria Plzen – Roma (18.55) 
Ajax – Bayern (21.00) 
Benfica – AEK (21.00) 
Manchester City – Hoffenheim (21.00) 
Šahtar – Lyon (21.00) 
Valencia – Manchester United (21.00) 
Young Boys – Juventus (21.00) 

 

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});