fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bayern slavio kod Hoffenheima i pojačao pritisak na Borussiju

Autor: Dnevno.ba

SINSHEIM - Dva pogotka Goretzkog i jedan Lewandowskog donijeli su Bayernu sigurnu pobjedu na gostovanju u Sinsheimu.

Nakon 26 dana zimske stanke, Bundesliga je u petak nastavljena gostujućom 3:1 (2:0) pobjedom Bayerna protiv Hoffenheima, na rasprodanoj PreZero-Areni u Sinsheimu (31.500 gledatelja). Ovim uspjehom nogometaši trenera Nike Kovača približili su se vodećoj dortmundskoj Borussiji na samo tri boda razlike, no Borussia ima utakmicu manje (u subotu gostuje u Leipzigu). Bayern je tako nastavio uspješni niz (bez ozlijeđenih Riberyja i Robbena), ovo je Bavarcima bila šesta uzastopna bundesligaška pobjeda i očito je da je nakon turbulencija sredinom jeseni sve leglo na svoje mjesto u klubu iz Münchena.

S druge, pak, strane, Hoffenheim je doživio prvi poraz nakon deset bundesligaških utakmica u kojima je znao samo za pozitivan rezultat (četiri pobjede, šest remija), prekinuta je njihova serija od šest prvenstvenih remija zaredom! Andrej Kramarić odigrao je svih 90 minuta za svoj Hoffenheim, pišu Sportske novosti.

U prvih 45 minuta na travnjaku je postojala samo jedna momčad. Samo Bayern… Razigrani i rastrčani Kovačevi mladići stalno su pritiskali domaćina i ostvarili su se strahovi trenera Hoffenheima, Juliana Nagelsmanna, koji je u najavi dvoboja rekao:

– Samo da se ne predamo kad se crveni autobus parkira ispred našeg stadiona – rekao je Nagelsmann, kojem je ovo bila 100. bundesligaška utakmica na klupi, te prvi domaći poraz protiv Bayerna, dosad je imao upisane dvije pobjede.

Izgledalo je u tom prvom dijelu kao da su se domaćini doista predali i jedino je upitno bilo s koliko će se golova u mreži Hoffenheima otići na odmor. Na kraju je Leon Goretzka u dva navrata svladao Baumanna, u 34. i 45. minuti, pa je tako poslije prvih 45 minuta Bayern imao golemu i, pokazalo se, nedostižnu 2:0 prednost. O zasluženosti Bayernova vodstva dovoljno govori i podatak da su udarci na gol bili 14:3 u korist gostiju…

U nastavku smo vidjeli posve drukčiju utakmicu, Hoffenheim je hrabrije krenuo prema Bayernovim vratima, pa je Schulz udarcem s 20-ak metara u 59. minuti materijalizirao protunapad i smanjio na 1:2. Bayern se orijentirao na „kontre”, a tri minute prije kraja sve je bilo odlučeno, Lewandowski je zabio za 3:1. Bio je to deveti gol Lewandowskog Hoffenheimu, a čak 15. svom očito omiljenom suparničkom vrataru Baumannu, kojem je zabijao i u dresu Borussije, kad je Baumann branio za Freiburg…

– Ostvarili smo željeno, došli smo po pobjedu kojom bismo još pojačali pritisak na Borussiju. U tome smo i uspjeli – rekao je Kovač nakon utakmice.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});