fbpx

Baždarević komentirao EURO: “Dosta je kandidata, ali Francuska je favorit”

Autor: dnevno.ba

Bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević vjeruje da će ovogodišnje Evropsko prvenstvo donijeti dobar nogomet, posebno zbog povratka navijača na stadione što će donijeti posebnu draž, a smatra da je Francuska favorit za najviši plasman, ali se isto očekuje i od ostalih ekipa koje su na ranijim prvenstvima pravile dobre rezultate.

“Toliko smo poželjeli nogomet s navijačima i to je jedan razlog da budemo optimisti. Mislim da reprezentaciju Francuske svi smatraju najvećim favoritom, posebno ovdje u Francuskoj gdje su očekivanja velika, ali također mislim da će ovo biti EP na kojem će biti puno favorita, da ne spominjem Belgiju, Španiju, Italiju, Englesku, Hrvatsku. Mislim da na ovom prvenstvu može biti tih iznenađenja na koje nismo navikli na takvim takmičenjima i da će biti puno ekipa koje mogu doći do naslova”, ocijenio je Baždarević.

Prvi put u povijesti prvenstvo se igra diljem kontinenta, odnosno u 11 gradova, što će mnogo značiti za te države, kako kaže, ali neće ličiti na takmičenja na koja smo navikli godinama.

“Puno je reprezentacija, ne igra se u jednoj zemlji gdje bi bili koncentrisaniji navijači i gdje bi bio ambijent koji bi pravili. No, uprkos tome očekujem dobro prvenstvo s dobrim utakmicama nakon svega što se dešavalo. Mislim da neće biti kompleksa velikih nacija, mislim da većina ekipa koje su se plasirale mogu očekivati da idu daleko i da osvoje EP. Jako važan faktor će biti svježina, jer ima puno igrača koji su odigrali veliki broj utakmica tako da će se i tu tražiti ekipa koja će imati više svježine, igrače koji su odmorniji. Virus koji je i dalje prisutan također može da utiče da neke ekipe budu oslabljene”, dodao je.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI