fbpx

Baždarević zadovoljan učinkom Zmajeva

Autor: Fena

SARAJEVO - Dio nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine doputovao je danas u Sarajevo iz Beča gdje su odigrali prijateljski meč sa selekcijom Austrije.

Većina igrača otputovala je direktno u zemlje u kojima nastupaju za svoje klubove, a u glavni grad BiH doputovali su članovi stručnog štaba s Mehmedom Baždarevićem na čelu.

Nogometaši BiH su u petak slavili u gostima protiv Andore s 3:0, što im je prva pobjeda u kvalifikacijama, a sinoć su remizirali u prijateljskom meču s Austrijom 1:1.

Izbornik Baždarević još jednom je kazao da je zadovoljan učinkom igrača u dvjema utakmicama.

– Možemo biti zadovoljni s onim što smo uradili, prvo u Andori jer je bilo važno da se stvori nada u ono što nas čeka u kvalifikacijama. Ova druga utakmica je također bila važna, pogotovo zbog navijača koji su došli da nas bodre. Bilo je dobrih perioda i malo slabijih, ali uglavnom za mene je ono što sam vidio bilo izuzetno dobro – kazao je selektor bh. tima po dolasku na aerodrom u Sarajevu.

Nije želio komentirati rezultat zaostale utakmice B-grupe kvalifikacija između Izraela i Belgije (0:1), odigrane sinoć.

– Ne želim da sada pravimo previše kalkulacija. Za nas je dobro što smo ovo obavili na najbolji način. Govorio sam da neće biti lako, što se pokazalo točnim. Do meča s Izraelom ima vremena, trebamo nastaviti raditi i spremiti se na najbolji način. Sigurno da će biti puno teže – dodao je Baždarević.

Nogometna reprezentacija BiH nakon pet kola ima pet bodova. Prvo mjesto dijele Belgija i Wales s 11, slijedi Izrael s devet te Cipar sa šest bodova.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI