fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bez golova u komornoj atmosferi na Rujevici

Autor: Dnevno.ba

RIJEKA - U susretu 3. kola skupine D prve jakosne skupine Lige nacija Hrvatska i Engleska su na stadionu Rujevica u Rijeci igrali 0:0.

Utakmica se igrala pred praznim tribinama zbog kazne Hrvatskoj izrečene zbog kukastog križa iscrtanog na travnjaku poljudskog stadionu prije tri godine, a sudio je Brych iz Njemačke.

Polufinalisti nedavnog Svjetskog prvenstva u Rusiji su u komornoj atmosferi na Rujevici odigrali prilično slabu utakmicu, poglavito u prvom poluvremenu tijekom kojega su se igrači, činilo se, privikavali na neobične uvjete na stadionu.

U siromašnom prvom poluvremenu svaka je reprezentacija stvorila samo po jednu izglednu situaciju pred suparničkim vratima. Priliku za Hrvatsku u 37. minuti propustio je Kramarić, njegov udarac s 11 metara nakon prizemnog ubacivanja Pivarića išao je ravno u Pickforda. Englezi su mogli povesti u 43. minuti kada je nakon ubacivanja Hendersona iz kuta Dier nadskočio Kovačića, ali je njegov udarac glavom zaustavila vratnica.

Nastavak je počeo mnogo živahnije, a nakon uvodnog pokušaja Perišića koji čiji je prizemni udarac s 20-ak metara u 49. minuti Pickford uspio odbiti, Englezi su u razdoblju od 51. do 57. minute imali tri sjajne šanse za preuzimanje vodstva. Najprije je Kane udarcem glavom s pet metara nakon još jednog lijepog centaršuta Hendersona pogodio gredu, da bi Rashford u 55. i 57. minuti dvaput izbijao sam pred Livakovića, no mladi hrvatski vratar je oba puta uspio spasiti svoju mrežu. U prvoj situaciji Rashford je slabo pucao, no u drugoj je uputio mnogo bolji udarac, ali Livaković se istaknuo sjajnim refleksom.

Hrvatska je sredinom drugog poluvremena počela pokazivati više odlučnosti u igri prema naprijed, a to se prvenstveno odnosi na Rebića koji je u 67. minuti prvo proigrao Kramarića koji je pucao pored vratnice, da bi potom u 70. minuti s 18 metara gađao gornji lijevi kut Pickfordova gola, no bio je malo neprecizan. Jedvaj se u 86. minuti odlično probio po desnoj strani, no Kramarić je ponovno loše reagirao.

Na polovici natjecanja u skupini D vodi Španjolska sa šest bodova, a Engleska i Hrvatska imaju po bod.

Hrvatska će za tri dana također u Rijeci odigrati prijateljsku utakmicu protiv Jordana, dok će sljedeća dva nastupa u Ligi nacija imati u studenome, 15. studenoga će u Zagrebu ugostiti Španjolsku, a 18. studenoga će gostovati kod Engleske u Londonu.

Sljedeću utakmicu u ovoj skupini igrat će Španjolska i Engleska u Sevilli u ponedjeljak.

RIJEKA – Stadion Rujevica. Bez publike. Sudac: Felix Brych (Njemačka). Utakmica 3. kola Lige nacija: Hrvatska – Engleska 0:0.

HRVATSKA: Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić – Kovačić (Badelj, 73), Rakitić; Kramarić, Modrić, Perišić (Pjaca, 68) – Rebić (Livaja, 80). Izbornik: Zlatko Dalić.

ENGLESKA: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Chilwell – Sterling (Sancho, 78), Henderson, Dier, Barkley – Rashford, Kane. Izbornik: Gareth Soutghate.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});