fbpx
Korisnik

Bilbija, iako prvi strijelac Premijer lige BiH, nije dobio poziv izbornika Peteva, Evo što je rekao na to

Autor: Dnevno.ba

Napadač Zrinjskog iz Mostara Nemanja Bilbija prvi je strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali ni polusezona iz snova nije bila dovoljna da dobije poziv izbornika Ivayla Peteva.

“Zvali smo igrače iz Premijer lige BiH, koji su, uglavnom, 1998. godište i mlađi. Bio bih sretan da se većina nametne te da s nama budu i u budućnosti. Uvijek sam govorio da imamo dosta zanimljivih igrača, ali su neki otpali zbog cjepiva”, kazao je danas Petev u Zenici, pa objasnio zašto nije zvao Bilbiju, prenosi Bild.ba.

“Tražio sam drugi profil igrača jer mi je potrebna trka, borba i snaga”, kazao je Petev, koji je odlučio šansu dati iskusnom Sulejmanu Krpiću i mladom Jovi Lukiću.

Stigao je odgovor Bilbije, koji je u razgovoru za SportSport.ba istaknuo da poštuje odluku Peteva i njegov izbor, ali da ne može poštovati izjavu bugarskog stručnjaka.

“Želim imati poštovanje i da se moje ime ne uzima tako olako. Moje rezultate nitko nikad neće moći oduzeti i moraju se poštivati. Nisam dobio poziv za ovo sad okupljanje. Poštujem tu odluku, ali kako da poštujem izjavu ‘tražio sam drugi profil igrača od Nemanje Bilbije, tražio sam moćne i jake’? E to onda udara na moju inteligenciju i na sve ovo što postižem, a ja ni u jednom pogledu nisam glup dečko”, poručio je Bilbija za SportSport.ba i na taj način odgovorio izborniku koji ga uporno “ne vidi”.

Bilbija, koji ima bogatu karijeru u Premijer ligi, ove je sezone na 19 mečeva u Premije ligi postigao čak 17 golova i ima četiri asistencije.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI