fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BILD OTKRIVA kako je Kovač pao u Bayernu. Izgubio je poštovanje igrača čim je došao

Autor: Dnevno.ba

Niko Kovač danas je osvanuo kao jedno od glavnih lica na naslovnici sportske rubrike njemačkog Bilda, a sve zbog teksta pod naslovom Kovačev pad počeo je s WhatsApp grupom igrača Bayerna. U njemu novinari najtiražnijeg njemačkog medija pišu o trenutku u kojem su krenuli problemi za Kovača tijekom njegove avanture u Bavarskoj, prenosi Index.

Prije gotovo dva mjeseca o toj temi pisao je i njemački Spox, koji se na situaciju s Kovačem osvrnuo kroz odnos hrvatskog trenera prema stoperu Niklasu Suleu. Za te probleme se saznalo nakon što su procurile WhatsApp poruke u kojima je Sule razgovarao sa svojim savjetnikom Muratom Lokurluom. Tada je Sule ozbiljno razmatrao odlazak u Premiership – tražili su ga Manchester United, Tottenham i Arsenal – jer je bio nezadovoljan Kovačevim radom.

Posjetimo, Kovač je Bayern preuzeo 1. srpnja 2018. godine, a smijenjen je u studenom 2019. nakon 5:1 poraza od Eintrachta. U tom je periodu osvojio jedan naslov njemačkog prvaka, jedan njemački kup i njemački superkup.

Situacija je od početka bila loša

Bild danas piše da su problemi za Kovača krenuli na ljetnoj predsezonskoj turneji tijekom serije utakmica International Champions Cupa igranih u SAD-u. Bayern je prvo igrao u Philadelphiji protiv Juventusa i krenuo i Miami, gdje ga je čekao okršaj s Manchester Cityjem. Momčadi su priključeni mladi igrači, a stariji su isplanirali izlazak u Miamiju. Ipak, Kovač je taj izlazak zabranio i tako im se zamjerio.

Neki igrači su inzistirali na izlasku usprkos zabrani, a svoj revolt izrazili su kroz WhatsApp grupu pod nazivom Miami Nights. Tu tvrdnju iznio je novinar Bilda Christian Falk u svojoj knjizi Bayern Insider, na kojoj se i temelji cijeli tekst objavljen na portalu Bilda. U grupu su dodani svi igrači, a neke je, dok su se iskradali iz hotela, vidio Robert Kovač.

Izgubio je poštovanje kad nije reagirao

Bez obzira na to, oni su otišli i vratili se tek u šest ujutro. Bild ne otkriva imena igrača, ali otkriva da je način na koji je Kovač tretirao taj incident zapravo bio razlog zbog kojeg je izgubio svlačionicu.

“Najveći upitnik je bio kako će Kovač reagirati kad shvati da igrači nisu poštovali njegove naredbe. Hrvatski stručnjak je odlučio to ignorirati i time je pogriješio”, rekao je Falku jedan od anonimnih igrača Bayerna za knjigu pa dodao:

“Kad je trener dao takvu naredbu, onda su trebale biti i posljedice za to što je nismo ispratili. Mi bismo to prihvatili. Kad nije reagirao, izgubio nas je. Momčad je izašla više puta u sljedećih nekoliko mjeseci. Respekt prema treneru izgubljen je u startu.”

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});