fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BIO JE ŽRTVA TRGOVINE LJUDIMA: Novi Ronaldo – najskuplji transfer zimskog prijelaznog roka

Autor: dnevno.ba

Amada Diallo, Bjelokošćanin iz Atalante prešao je u redove Manchester Uniteda kao najskuplji transfer zimskog prijelaznog roka.

Engleski klub platio je 21 milijun eura, uz potencijalno još desetak milijuna uz razne bonuse.

Iako je odigrao samo pet utakmica za Atalantu na radaru je Manchester Uniteda već nekoliko sezona.

Mladi igrač je na Apeninski poluotok došao kao žrtva trgovine ljudima. Stigao je s lažnim dokumentima s nezakonitim bratom Hamedom I još trojicom nogometaša.

Osumnjičen za krijumčarenje je Hamed Mamadu Traore, a nadareni nogometaš nosio je prezime Traore do svoje punoljetnosti – kad ga je odbacio.

Sa 17 godina, tri mjeseca I 16 dana postao je najmlađi strijelac Serie A u povijesti Atalante. U pobjedi 7:1 protiv Udinesea postigao je jedna pogodak. Nakon što je postao talijanski državljanin potpisao je ugovor s engleskim klubom.

Ima pravo nastupa za Italiju I Bjelokosnu Obalu, ali još nije odlučio za kog će nastupati.

“S loptom u nogama vrlo je jak, poput Kamerunca Samuela Eto’oa, zna kako sačuvati loptu i točno je dodati suigraču. A kad govorimo o promjeni ritma igre, podsjeća na svog sunarodnjaka Gervinha” rekao je Emmanuel Agyemang-Badu, bivši reprezentativac Gane.

“Dečku je tek 18 godina i ne smije se na njega vršiti nikakav pritisak, treba mu omogućiti normalan razvoj. I bude li sve išlo kako treba, Diallo će biti jedan od najboljih svjetskih igrača” kaže Badu.

Postigao je dva pogotka u 6:3 pobjedi protiv pričuva Liverpoola za Manchester United. Dobio je dres s brojem 19, a Ole Gunnar Solskjaer tvrdi:

“Dat ćemo mu vremena da se prilagodi i iskaže svoje vještine. Dobro mu ide na treninzima, odličan je tehničar snažnoga udarca, vrstan je dribler i može “otvoriti” svaku obranu. Vjerujem da će uskoro biti među kandidatima za nastup u najboljem sastavu” smatra Solskjaer.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});