fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BIVŠI HAJDUKOVAC KOJI JE ‘SLOMIO’ MOURINHA: ‘Treba napraviti iskorak i osvojiti naslov!’

Autor: dnevno.ba

Ivan Leko već se udomaćio u Belgiji, gdje trenutno vodi momčad Antwerpena, a sa svojim klubom nedavno je ostvario zapaženi rezultat u Europskoj ligi. Antwerpen je krajem listopada kod kuće s 1:0 slavio protiv ove sezone odličnog Tottenhama sa Joseom Mourinhom na klupi, a hrvatski trener se na taj uspjeh i na nekoliko tema iz domaćeg nogometa osvrnuo u razgovoru za Večernji list.

Leko je sa svojom momčadi trenutno drugi u napetoj borbi u skupini J Europske lige, sa šest osvojenih bodova poslije tri kola, koliko imaju i Tottenham i austrijski LASK. U belgijskom prvenstvu Antwerpen se nalazi na šestom mjestu, a vrh nije tako daleko. Prvoplasirani Club Brugge ima četiri boda prednosti.

Od ovosezonskih uspjeha nakon što je u svibnju stigao u Antwerpen, najviše se pamti pobjeda nad Tottenhamom, a ta utakmica donijela je i pohvale koje je na račun igre Lekine momčadi imao veliki Mourinho dok je najavljivao susret.

‘Bilo je lijepo prije utakmice čuti kako jedan svjetski velikan priča o tome kako mu se svidio Antwerpen koji ima dobrog trenera. Ne treba posebno naglašavati koliki mi je to kompliment bio. Također, maksimalno korektan bio je i nakon utakmice i kazao mi je: ‘Samo guraj naprijed…’, istaknuo je Leko.

Bivši hajdukovac dotaknuo se i nekoliko domaćih tema, osvrćući se na stanje u hrvatskoj reprezentaciji i u redovima splitskih Bijelih.

‘Sada se jako puno govori o smjeni generacija i o afirmaciji novih igrača u reprezentaciji. Smjene generacija nisu ništa novo što još nismo prošli. Normalno je da dolaze novi igrači. I svaki put postavljalo se isto pitanje, a mi smo uvijek sutra napravili bolje nego danas. Tako je bilo i kada su odlazili vatreni iz generacije 1998. godine, Šuker, Boban, Prosinečki, Bokšić, Asanović…’, opisao je Leko stanje među Vatrenima.

‘Svi smo počeli plakati, a nismo propali, je li tako? Iza toga su se pojavili Modrić, Rakitić, Perišić, Brozović… Stalno se pojavljuju novi talenti i uvijek će se pojavljivati. Mi smo jednostavno dobri igrači, ne treba paničariti. Zašto bi netko bio bolji od nas?’, zapitao se hrvatski trener na klupi belgijskog kluba.

Leko je približio i kako vidi današnji Hajduk.

‘Ne želim da ispadne kako iz daleka nekome solim pamet. No, svidjelo mi se što je došao novi predsjednik i jasno kazao: ‘Vi ste peti i to ništa ne valja…’ Ne znam što se događa u klubu, no žao mi je što se godinama priča da je drugo, treće ili peto mjesto dobar rezultat’, smatra bivši hajdukovac.

‘Hajduk jednostavno treba napraviti taj iskorak, osvojiti naslov. ‘Ajmo napraviti rezultat, bez plakanja i traženja isprika. Novom predsjedniku želim stvarno sve najbolje, no uspjeh kluba ne ovisi samo o jednom čovjeku, već je važan timski rad. Samo kvalitetan tim može napraviti rezultat’, zaključio je Leko.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});