BIVŠI VOĐA DELIJA: ‘Ponosan sam što me smatraju krivim za Maksimir’

Autor: dnevno.ba

Bivši vođa Zvezdinih navijača, notorni Goran Pecić poznatiji kao Peca Panker pohvalio se u intervjuu srpskom Kuriru kako je ponosan na etikete koje dolaze iz Zagreba.

Zbog rečenica “Koji Tuđman, je*o ih Tuđman, Hrvatska nikad nije imala državu” i “Bit će danas krvavo”, tužiteljstvo u Zagrebu označilo je Gorana Pecića kao glavnog okrivljenika za nerede navijača na stadionu Maksimir 13. svibnja 1990. godine.

“Oni su me stavili na mjesto prvooptuženog jer su gledali onaj intervju pred utakmicu na atletskoj stazi kada sam im uvrijedio Tuđmana. Meni je drago zbog toga, evo već 30 godina sam ponosan što me oni smatraju krivog za Maksimir”, priča Peca Panker.

Postoji li danas kontakt među vama navijačima koji ste tih godina bili vođe?

“S mojim “ciganima” sam u kontaktu, ali ubacili me banjalučki Lešinari u neku grupu, u kojoj su i Bad blue boysi.”

Kako izgleda kad se na internetu sretnu krvni neprijatelji?

“Kako? Pa, prepričavamo događaje, na liniji smo. Prije deset godina neke ustaše su na Facebooku napravile moj lažni profil, pa sam zbog njih morao otvoriti pravi. Nije im bilo potrebno mnogo da shvate da sam živ i da ja stojim iza tog profila.

Tko je od viđenijih BBB – a u toj grupi?

“Tu je Kokan, njihov vođa, ali tu su i Manijaci, Horde zla, Varvari…”

Kakva je bila maksimirska tuča?

“Bila je kao i svaka druga, samo što je ova maksimirska prikazana na televiziji. Ja sam još u petak uoči utakmice dobio poziv iz Zagreba u kojem su mi rekli da se utakmica neće odigrati. Rekao sam im: ‘Nemate vi mu*a da to uradite’, i obećao sam im dolazak u Zagreb. Došlo nas je tada, u dva voza, autima i autobusima, oko 5.000, od čega je bilo bar 2.000 luđaka spremnih za tuču.”

Kakav je bio doček?

“Bio sam u gradu dva sata pred utakmicu, prošetao se malo sa ortacima i video da su u nekim grupama ovi BBB sa šalovima i kapama Zvezde, čekali valjda da se naši upecaju na te njihove fore. Kad smo ušli na stadion, prva stvar koju sam zapazio bio je semafor na kojem je pisalo HDZ. Bila je tada predizborna kampanja u Hrvatskoj, ali i provokacija za nas Srbe.”

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI