fbpx

BLAŽ SLIŠKOVIĆ: Nema euforije, i Musemić je nas dobijao pa nije bio euforičan

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nogometaši Zrinjskog rezultatom 1:0 svladali su Sarajevo, a trener gostiju Blaž Slišković je bio zadovoljan igrom koju je pružio njegov tim u velikom derbiju 24. kola.

“Mislim da je ovo bila veoma vrijedna pobjeda protiv momčadi koja igra najkvalitetniji nogomet ove sezone. To sam rekao i prije 2-3 dana, zasluženo su prvi na ljestvici. Iz tog razloga, ova pobjeda ima najveći značaj, dobili smo momčad koja je zaista kvalitetna, što potvrđuje da i mi imamo određeni kvalitet i da nismo zaboravili igrati. Kada igramo onako kako se dogovorimo u svlačionici, teško nas je pobijediti”, istakao je Blaž Slišković, objasnivši i sam tijek utakmice:

“Odigrali smo dosta disciplinirano, pogotovo u fazi obrane. Željeli smo biti još opasniji prema naprijed u fazi tranzicije, nisu nam dozvolili jer je i Sarajevo odigralo veoma kvalitetno. Imali smo jednu, dvije-tri prilike i poluprilike, iskoristili smo jednu i uspješno obranili svoju prednost do kraja. Mislim da smo, ne mogu reći zasluženo pobijedili, ali mogu reći da je trud, volja i želja mojih igrača nagrađena”.

Odbio je govoriti o borbi svog tima za naslov prvaka, kazavši da je više fokusiran na dobru igru.

“Ima još dosta kola do kraja i naravno da nije isto da smo ostali na devet ili 12 bodova, tada bi prvenstvo bilo završeno. Sada možemo reći da je do kraja ostalo još mnogo da se igra. Sigurno da ovih šest bodova nama ostavljaju određenu nadu da možemo prije svega kvalitetnim igrama nastaviti ovo što smo započeli večeras u Sarajevu. Mislim da će se vratiti određeno samopouzdanje kod naših igrača i da ćemo do kraja prvenstva odigrati barem ovako kvalitetno kao što smo igrali večeras. Utrka će biti do kraja, da ne kažem neizvjesna, ali mi se ne trebamo mnogo opterećivati s obranom titule. Važnije mi je da smo bodovno u dosta solidnoj razlici u odnosu na treći i četvrti klub”, kazao je Slišković.

Ponovio je i da njegov tim nikako ne želi najavljivati velike stvari, već da mu je ključno izboriti plasman u Europu.

“Europu želimo osigurati, a ako nam Sarajevo svojim kiksevima dozvoli želimo napasti prvo mjesto. Ako oni budu igrali kvalitetno, ne može ih nitko stići. Mi smo prije svega zadovoljni jer će nam se nakon četiri loše utakmice dići moral, a da li ćemo biti prvi i hoćemo li stići Sarajevo, o tome sada ne želimo razmišljati”, poručuje trener Zrinjskog.

Za kraj je kazao i da Sarajevo nije davalo prostor euforiji ranije kada je slavilo pobjede protiv Zrinjskog.

“Dobilo nas je Sarajevo u Kupu BiH i u prvenstvu ovdje, pa je Husref bio normalan, nije bio euforičan, posmatrao je to kao i svaku drugu utakmicu. Naravno da ima trodupli ili četverodupli značaj kad dobijete momčad koja je kvalitetna i ima pojedince, koji djeluju istovremeno kvalitetno kao kolektiv. Nema potrebe da se zanosimo, čvrsto smo na zemlji, znamo što možemo, što ne možemo i drago mi je da smo pokazali da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu”, kazao je Slišković za kraj.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI