fbpx
Foto: Tom Dubravec/CROPIX

BLIJEDA HRVATSKA NA STARTU! Dalićevu momčad čeka teška borba za prolaz

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska i Maroko su na početku puta na Svjetskom prvenstvu u Katru odigrali bez golova. Po bod za svakoga došao je u tvrdoj utakmici bez puno atrakcije, a Vatreni se nisu uspjeli nametnuti i stvoriti veći broj prilika koji bi zabrinuo protivničku momčad.

Najviše će se pamtiti udarac Nikole Vlašića iz velike blizine pri kraju prvog poluvremena, kada je marokanski golman Yassine Bounou obranio pokušaj koji je mogao promijeniti stvari. Osim toga, Vatreni nisu pokazali puno. Bila su tu dva dalekometna udarca, po jedan u izvedbi Ivana Perišića i Luke Modrića, ali sve skupa, bilo je to premalo da bi se Hrvatska mogla nadati pobjedi.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Vatreni će se nadati boljem izdanju u drugom kolu u ovoj skupini, u nedjelju protiv Kanade. Ta utakmica počet će u pet popodne po našem vremenu.

Drugi dio utakmice nije donio promjenu. I dalje je Maroko djelovao čvrsto u obrani i rastrčano i konkretnije u napadu, a Hrvatska tražila što će napraviti s posjedom. Vlašića je Dalić na poluvremenu zamijenio Marijom Pašalićem, kasnije kroz nastavak Andreja Kramarića Markom Livajom, a Matea Kovačića Lovrom Majerom, no te promjene nisu donijele ono čemu se nadao.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Zapravo, najizgledniju šansu imao je Dejan Lovren koji je uklizavanjem u 51. minuti naciljao prostor uz desnu stativu Bounoua. Amrabat je to očistio.

Hrvatska je i dalje imala više loptu u nogama, ali i dalje manjak rješenja kojim bi taj posjed iskoristila za gol. Protiv Maroka nije iskoristila rijetke šanse koje je imala. Slijedi joj susret s Kanadom u nedjelju u kojem tri boda zbog remija s Marokom postaju veći imperativ.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI