fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BOMBA S OTOKA: Mario Mandžukić postaje prvi Hrvat koji će zaigrati u Manchester Unitedu!?

Autor: Sportske novosti

MANCHESTER - U srijedu poslijepodne je Mario Mandžukić bio jedan korak bliži engleskom Premiershipu. Ne, nije se ništa konkretno dogodilo, barem ne dok je Ivan Cvjetković, nenametljivi i tihi FIFA agent, 33-godišnjeg Brođanina, još u Zagrebu. No, najnužnija prtljaga za let preko La Manche je spremna.

U srijedu je u London doputovao Fabio Paratici. Glavni operativac Juventusa ima više poslova u engleskoj prijestolnici, ali ključan je onaj koji se odnosi na Romelua Lukakua. Belgijski 26-godišnji reprezentativni napadač želi otići iz Manchester Uniteda i ne može ga više zaustaviti niti jedan pritisak čelnika kluba s Old Trafforda. Lukaku je već sve bio dogovorio s Conteovim Interom, ali se Manchester United postavio vrlo čvrsto u kontekstu cijene.

Nema popusta

Naime, Crveni vragovi žele 80 milijuna eura odštete i kako ugovor belgijskom napadaču traje do 2022. godine, neće popustiti u tom smislu. U Interu su toga postali svjesni pogotovo kada se u igru umiješao omraženi suparnik iz Torina. Između dva kluba još je jači rivalitet otkako je šef operative u Interu postao donedavni generalni direktor Juventusa, Beppe Marotta.

On je teško primio odluku čelnika kluba iz Torina da završe suradnju, a pogotovo mu nije bilo lako prihvatiti da ga je naslijedio njegov dotadašnji suradnik Fabio Paratici. Upravo je loš odnos između dva bivša suradnika pridonio da se zakuhaju mnoge transfer relacije, a u kojima je pitanje devetki izazvalo i promjene odnosa u slučaju Marija Mandžukića.

Dakle, Juventus je “preoteo” Interu Lukakua i gotovo je sve dogovoreno s Manchester Unitedom glede cijene. Još je ostalo da se vidi kako će se tih 80-ak milijuna eura platiti. Manchester United, s druge strane, želi Paula Dybalu i vrlo rado bi veći dio odštete prihvatili kao kompenzaciju. Dakle, Juventus bi nadodao još 10-15 milijuna eura kako bi doveo belgijskog napadača.

Paratici se u srijedu sastao sa Dybalinim bratom, koji vodi poslove argentinskog ofenzivca, i sada se dogovoraju financijske zadovoljštine. Naime, Dybali se baš ne ide iz Juventusa, i to će reći u četvrtak treneru Mauriziju Sarriju, s kojim će se prvi puta sastati otkako je ovaj preuzeo torinski klub. No, kada klub nešto odluči onda je tu malo prostora za povratak. Dybala neće igrati u Juventusu pored Lukakua. Zato će morati otići, ali će to i te kako dobro naplatiti. Trenutačno zarađuje oko 7,5 milijuna eura u Torinu i realno je očekivati da će za prihvaćanje transfera na Old Trafford tražiti oko 10 milijuna eura godišnje plaće, da bi naposlijetku dobio oko 9 miljuna eura.

Moguć i bonus

No, predmet razgovora s Manchester Unitedom bit će i Mario Mandžukić. Hrvatski je napadač prva želja menadžera engleskog velikana, Olea Gunnara Solskjaera, za devetku. Odšteta koju bi Englezi trebali platiti za hrvatskog napadača ne bi trebala biti problem, jer Mandžukiću su ipak 33 godine. Uz to unutar operacije Lukaku – Dybala, svakako je za očekivati da će tolerancija dva kluba oko cijene hrvatskog napadača biti prilično velika.

Mandžukić je u travnju potpisao novi ugovor s Juventusom, bolje rečeno produžio je dotadašnji ugovor za još jednu sezonu (do 2021. godine), pod novim uvjetima (oko 7,5 milijuna eura godišnje), te je logično očekivati da će za Manchester United, dogovori li se prijelaz, dobiti i neki bonus.

Pitanje ovih transfera mora se riješiti u idućih 2-3 dana, jer se prijelazni rok u engleskom Premiershipu zaključuje sa 8. kolovoza, dan prije početka novog izdanja prvenstva. Već sama činjenica da su se kombinacije suzile na ta 3 imena (Lukaku, Mandžukić, Dybala) sugerira da bi se ti poslovi trebali zgotoviti. O njima ovise i statusi, primjerice, Gonzala Higuaina, koji bi najradije ostao u Juventusu otkako je došao Sarri (njegov libling), a možda i Icardija iz Intera.

Novo dokazivanje

Nije tajna da bi ga Juventus htio dovesti, ali napetost u odnosima s milanskim klubom nije dobra za utvrđivanje uvjeta transfera. S druge strane, Inter mora što prije realizirati neko napadačko pojačanje, jer je Antonio Conte prilično iritiran epilogom slučaja Lukakua i kašnjenjem u realizaciji Džekina transfera. Roma ne želi spustiti cijenu, a s druge strane još pokušava nagovoriti Higuaina da dođe na Olimpico.

Inter se “bacio” na Cavanija iz PSG-a ali je veliko pitanje hoće li se pariški klub odreći urugvajskog napadača nakon svih događaja s Neymarom.

Mario Mandžukić, i to je taj korak bliže, sazrio je u uvjerenju da mu je najbolje otići iz Juventusa. Poziv s Old Trafforda je previše atraktivan da bi se dvojilo je li to bolja opcija u odnosu na dokazivanje još jednom treneru.

Autor: Sportske novosti
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});