fbpx

Borna Ćorić nakon 4 sata igre “zviznuo” i Tommya Robreda

Autor: Večernji list

PARIZ - Borna Ćorić plasirao se u treće kolo Roland Garrosa i tako nastavio bajkovitu priču u svojem premijernom nastupu na ovom kultnom turniru. Nakon gotovo četiri sata borbe izbacio je Tommyja Robreda, 19. igrača svijeta, u pet setova, bilo je 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4.

18-godišnji Hrvat dobio je ovacije na terenu broj 2 nakon što je u petom setu vratio break, a onda još jednom oduzeo servis Robredu za konačnu potvrdu pobjede.

Borna je mentalno jak

No, krenimo redom. U prvom setu hrvatski je tenisač oduzeo servis Robredu pri rezultatu 4:4 te servirao za 1:0, ali odmah je i izgubio servis. Ipak, to ga nije omelo i dobio je dva uzastopna gema za konačnih 7:5!

U drugom setu Španjolac se vraća u igru, jedan break bio je dovoljan da izjednači na 1:1. Dobro je krenuo i u treći te poveo 2:0, ali onda je Borna zaigrao nevjerojatno i dobio šest uzastopnih gemova. Četvrti set ponovno je pripao Robredu, a u odlučujućem smo gledali pravu dramu.

Sve do 3:3 igralo se bez izgubljenih servisa, iako je bilo prilika za break, a onda se činilo kako Borni nedostaje snage jer nije naviknut na mečeve u pet setove. Izgubio je servis i Robredo je poveo 4:3, a Goran Ivanišević nervozno je grizao nokte na tribinama. Činilo se kako će mladi hrvatski tenisač ostati bez pobjede, ali potvrdio je da nikada ne odustaje. Izvukao je zadnje atome snage i dobio preostala tri gema za veliko slavlje.

Susret je trajao 3 sata i 52 minute, a Borna je dobio zasluženi pljesak publike koja je tijekom susreta bila na njegovoj strani. Zaista je lijepo vidjeti kako se Ćorić razvija i igra zrelo, iako ne smijemo zaboraviti da ima samo 18 godina i da će biti oscilacija u igri. No, prvi puta zaigrati na ovom Grand Slamu i doći u treće kolo zaslužuje svaku pohvalu.

Borna sada ide na boljeg iz dvoboja između Amerikanca Jacka Socka i Španjolca Pabla Carreña Buste, a ako i tu uspije pobijediti, u osmini finala mogao bi ponovno zaigrati protiv velikog Rafaela Nadala, kojeg je već pobijedio u karijeri.

Prošao i Dodig

Treći nositelji u konkurenciji parova, Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo, plasirali su se u osminu finala. Pobijedili su Španjolca Pabla Andújara i Austrijanca Olivera Maracha sa 4:6, 6:2, 6:3.

Sljedeći su im protivnici Španjolac Guillermo García-López i Francuz Édouard Roger-Vasselin.

Autor: Večernji list

ZADNJE VIJESTI