fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BOSNIĆ: Morat ćemo napasti Grke i biti agresivni, naše prednosti su pun Mejdan i zajedništvo

Autor: ScSport.ba

TUZLA - Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra navečer (20 sati) u tuzlanskom Mejdanu će dočekati Grčku u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket.

Tim povodom održana je press-konferencija na kojoj su govorili direktor muške košarkaške reprezentacije Samir Avdić te selektor Zmajeva Vedran Bosnić.

“Vraćamo se sa pobjedom nad Latvijom. Putovanje, uvjeti, sve je od prvog dana učinjeno na visokom nivou. Iskoristit ću priliku da se zahvalim KS Latvije na gostoprimstvu. Očekuje nas drugi meč u Tuzli, očekujemo punu dvoranu. Mejdan, hram košarke, nema sumnje da će biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Tuzla zna i voli košarku i iskreno se nadam da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo slaviti pobjedu”, rekao je direktor muške košarkaške reprezentacije, Samir Avdić.

Selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić respektira Grčku, ali respektira i svoje momke te najavljuje da će naša reprezentacija ići na pobjedu protiv Grčke.

“Mnogo mi je drago da je utakmica u Tuzli. Lijepe utakmice me vežu za Tuzlu. Nadam se da će nam publika pomoći da pobijedimo Grčku. Mnogo bitno je što nas krasi dobra atmosfera Grčka je jako dobra reprezentacija. Dosta je tu igrača koji su igrali u njihovoj ligi. Respektiram ih, ali respektiramo i sebe i idemo na pobjedu protiv njih. Atmosfera je da svi hoće da daju maksimum. Grci imaju tu sredinu koja igra zajedno. Krasi ih timska, statična košarka “pet na pet”. Imat ćemo drugačiju utakmicu nego u Latviji. Mi njih moramo napasti, biti agresivni i više trčati od njih. Biće to jedna fizička utakmica sa dosta fokusa. Moramo praviti što manje grešaka. Naša prednost je pun Mejdan i naše zajedništvo”, rekao je Vedran Bosnić.
Zmajevi su jutros imali šusterski trening, a do utakmice sa Grcima imat će još dva treninga, jedan večeras i još jedan šusterski ujutro.

Utakmica sa Grcima igra se sutra od 20 sati, a Mejdan je gotovo potpuno rasprodat i ostalo je još stotinjak ulaznica.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});