fbpx

Braća Kvesić u subotu imaju borbe za broncu na Europskom prvenstvu

Autor: Dnevno.ba

GUADALAJARA - Braća Ivan i Anđelo Kvesić u subotu će se boriti za brončano odličje na 54. EP-u, koje se održava u španjolskom gradu Guadalajari.

Ivan Kvesić, koji je aktualni svjetski prvak i osvajač srebra na prošlom EP-u u Novom Sadu u kategoriji do 84 kg, nakon što je bio slobodan, u vrlo zahtjevnom ždrijebu već u 2. kolu sastao se s nesuđenim protivnikom iz finala SP-a u Madridu pred pola godine. Naime, tada je Ukrajinac Valerij Čobotar predao finalni dvoboj zbog ozljede, ali je ovoga puta Ivan u vrlo zanimljivom dvoboju slavio s 3:1.

– Sada sam konačno odahnuo, to je za mene prava potvrda osvojenog zlata, rekao je Kvesić, koji je time još više učvrstio šanse za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u Guadalajari uspješnu seriju nastavio pobjedama protiv Merisa Muhovića iz BiH s 3:0, te Makedonca Berata Jakupija 2:0. U polufinalu ga je medutim zaustavio Bjelorus Anton Isakau s minimalnih 1:0. Međusobno su se dosad susreli četiri puta, hrvatski borac imao je sve pobjede, ali ovoga puta nije bilo tako.

– Imao sam vrlo težak ždrijeb, natjecatelji koji mi prema stilu nisu osobito odgovarali, a tamo gdje sam mislio da će biti najlakše – izgubio sam… Imao sam jednu sudačku zastavicu za tri poena, jednu za bod ostvaren udarcem rukom, tako da realno vrlo lako moglo je otići na moju stranu… Ali, očito nitko ne pobjeđuje Antona Isakaua pet puta zaredom, pomalo u šali je istaknuo Ivan Kvesić, kojeg u subotu očekuje borba za broncu u poluteškoj kategoriji. Ivanov suparnik u borbi za brončano odličje bit će Francuz Farouk Abdesellem.

Anđelo Kvesić u teškoj kategoriji također je izborio susret za broncu u kojem se sastaje s Gruzijcem Gogitom Arkaniom.

Samo su četiri sekunde dijelile Anđela Kvesića od polufinala kategorije +84 kg. I on je na startu bio slobodan, potom preokrenuo vodstvo Rusa Aleksandera Pšenicina i pobijedio 4:2, da bi uzvratio i Portugalcu Filipeu Reisu za poraz u repasažu SP-a – završilo je 1:0. U četvrtfinalu Srbin Slobodan Bitević poveo je 1:0, Anđelo uzvratio i ostvario prednost 2:1, čime bi Bitević izgubio prednost osvojenog boda da je i završilo bez pobjednika. Kvesić je dapače vodio 2:1, a u završne sekunde obojica natjecatelja ušli su s po tri opomene i stigli na rub diskvalifikacije. Pogrešku je nažalost napravio naš natjecatelj, nesvjesno izašao s tatamija i diskvalifikacijom je Bitević izborio polufinale. Kasnije i finale, pa je Anđelo novu prigodu imao u repasažu. Uspješno ju je iskoristio, svladavši Norvežanina Ismaila Bellemkhannatea s 1:0.

– Rutinski sam taj meč priveo kraju, ali i dalje mi je u mislima propuštena velika prilika u četvrtfinalu. Gledao sam puno puta ponovljenu snimku, valjda sam izašao s tatamija za milimetar koliko je bilo blizu, sa žaljenjem se ranopopodnevnog programa prisjeća osvajač svjetske bronce u Linzu 2016.

Trener i član stručnog stožera Danijel Vučić:

“Vjerovao sam u dva finala kad smo krenuli na EP, ostaje žal jer momci su to zaslužili. Pripremit ćemo taktiku za subotu i ne vraćamo se bez medalja”.

Danas nas očekuju lavovske borbe u ekipnom dijelu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI