BRAVO MAJSTORE: Kolinda Grabar Kitarović odlikovala Ivana Kvesića Redom Danice Hrvatske!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZAGREB - Jedan od najboljih hrvatskih sportaša, svjetski prvak u karateu Ivan Kvesić, na prigodnoj svečanosti u Zagrebu ovoga je utorka odlikovan od strane Kolinde Grabar - Kitarović, službeno još uvijek predsjednice Republike Hrvatske.

Naime, on je za vrhunska sportska dostignuća kao reprezentativac Hrvatske, konkretno za osvajanje svjetskoga zlata, te promoviranje Hrvatske u svijetu, dobio Odlikovanje Predsjednice RH, a na temelju čl. 98. Ustava Republike Hrvatske, odnosno Reda Danice Hrvatske s likom Franje Bučara.

Neposredno nakon uručenja ovog priznanja razgovarali smo s ovim ponosnim Hrvatom iz Hercegovine, mladim i uspješnim čovjekom, koji dakako nije krio svoje oduševljenje, jer ipak radi se o nagradi kakvu dobiju samo rijetki, zapravo najveći u hrvatskom sportu, a znajući kakva su hrvatska sportska dostignuća proteklih godina ogromna je čast biti u društvu takvih sportskih veličina i promotora Republike Hrvatske u svijetu.

 

Nakon vidljivog ushićenja s Ivanom Kvesićem smo ukratko porazgovarali o onome što slijedi u ovoj kalendarskoj godini, pa vjerojatno i najznačajnijoj dosadašnjoj godini njegove iznimne sportske karijere.

“Do kraja kvalifikacija za Olimpijske igre imamo još tri natjecanja Svjetske lige, te Europsko prvenstvo. Nakon toga ćemo i službeno znati tko je izborio Tokio”, rekao je za Dnevno.ba Ivan Kvesić.

S obzirom na trenutno stanje na svjetskim ljestvicama velika je vjerojatnoća da će među putnicima za Tokio biti i naš sugovornik, pa ukoliko se to dogodi, u što iskreno vjerujemo, postoji li već neki plan rada, odnosno priprema za OI?

“Još nismo napravili plan priprema budući da još traju kvalifikacije i puno nas je koji se pokušavamo izboriti za mjesta u Japanu, iako već imamo neke planove gdje bi i kako bi se mogli pripremati. Čekamo službenu potvrdu nastupa, a onda se tek istinski počinjemo baviti pripremama za same igre”.

Kakvo je Vaše trenutno zdravstveno stanje, jer znamo da je povremeno bilo manjih problema, iako Vi niste po prirodi takva osoba da se žalite, te s takvim detaljima često izlazite u javnost?

“Zadnjih pola godine sam stalno pod nekim ozljedama. Na sreću ništa nije opasno, ali sve to, dakako, utječe na samu formu. Kvalifikacije treba do kraja odraditi na vrhunskoj razini do samoga kraja, jer svaka pobjeda je zlata vrijedna. Jedna narodna poslovica kaže da se ranjen lav najbolje bori, pa se i ja tako vodim tim geslom”, uz smiješak je za Dnevno.ba rekao Ivan Kvesić, koji je na današnju svečanost kod Predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović stigao u društvu svoga godinu dana starijeg brata Anđela, koji je također vrhunski karatist i poput Ivana osvajač brojnih medalja s najvećih natjecanja.

Na kraju smo Ivana još pitali jesu li ostvareni rezultati u zadnjem razdoblju u skladu s njegovim očekivanjima, odnosno iznad ili možda pak ispod tih očekivanja?

“Teško je cijelo vrijeme biti na vrhunskoj razini i osvajati medalje, pogotovo kada naviknete sve oko sebe da ih stalno osvajate. U Čileu i Francuskoj sam izgubio za broncu, ali sam jako zadovoljan trenutnom formom unatoč svim preprekama koje mi se pojavljuju na putu. Vjerujem da ću biti najbolji kada to bude napotrebnije”, kazao je za kraj Ivan Kvesić, uz mnoštvo upućenih pozdrava za svoj Kočerin, Široki Brijeg, za sve one koji ga u Bosni i Hercegovini poznaju, te se raduju njegovim sportskim uspjesima.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI