fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Čileanci osvojili Copa Americu

Autor: B. Kvesić

SANTIAGO - Reprezentacija Čilea osvojila je naslov na Copa Americi nakon što je u finalu slavila protiv Argentine boljim izvođenjem penala. Pravu atmosferu priredili su Čileanci u Santiagu, što je dodatno otežavalo posao Lionelu Messiju i društvu u velikom finale ovogodišnjeg izdanja Copa Americe.

Di Maria je u šestoj minuti loše šutirao i to je prva kakva-takva šansa na meču. U 10. minuti je Vargas pucao s 30 metara pored argentinskog gola. Imali su domaćinu dobru priliku u 12. minuti, no Vidal iz voleja sa sedam metara puca ravno u Romera.

Argentina je imala sjajnu šansu osam minuta kasnije, kada je Aguero nakon ubačaja Messija iz slobodnjaka glavom pucao, ali je Bravo obranio, piše SportSport.ba.

Čile je u 23. minuti izveo sjajan kontranapad, ali je Vargas loše pucao. U 28. minuti se Di Marija povrijedio, pa ga je zamijenio Lavezzi. Do kraja prvog dijela Argentina je prijetila opasno preko Lavezzija u dva navrata, ali je ostalo 0:0, dok je Romero na drugoj strani zaustavio pokušaj Sancheza.

Na početku drugog dijela šansa za Čile, ali Vidal iz dobre pozicije ne šutira baš najbolje glavom. Sredinom drugog dijela Messi je iz dobre pozicije iz slobodnjaka pogodio samo živi zid. Opreznost i veliki ulog utjecali su na nešo slabiju igru u posljednjih dvadesetak minuta.

Imali su Gaučosi sjajnu šansu u sudačkoj nadoknadi, Messi je proigrao Lavezzija, ovaj iskosa s lijeve strane poslao loptu na drugu stranu, no Lavezzi iz mrtvog kuta ne uspijeva da zatrese mrežu. Ni nakon pola sata igre u produžecima nije bilo pobjednika, pa se na penale odlučivalo kome zlato, a kome srebro.

Fernandez je prvi izveo penal za Čile i pogodio. Precizan je bio i Messi. Vidal je golom otvorio drugu seriju iako je Romeru malo nedostajalo da obrani. Higuain je promašio, pucao je visoko preko gola. Aranguizov udarac bio je snažan, Čile je poveo s 3:1, a onda je Bravo obranio penal Banegi. Alexis Sanchez je potom pogodio za neviđeno slavlje Čileanaca.

Autor: B. Kvesić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});