fbpx

COPA AMERIKA: Kolumbijci sredili Messija i suigrače

Autor: Sportske novosti

SALVADOR - Novi bolan poraz doživjela je Argentina predvođena najboljim nogometašem svih vremena Leom Messijem na otvaranju 46. izdanja izdanja Copa Amerike.

Gaučosi su u Salvadoru (grad u istočnom dijelu Brazila) pred više od 35.000 gledatelja izgubili 2:0 od Kolumbije u 1. kolu skupine B, a velike zasluge za ovakav rasplet idu kolumbijskim izborniku Carlosu Queirozu.

Naime, oba gola za Kolumbiju pala su pred kraj utakmice, a postigli su ih igrači koje je Queiroz uveo s klupe kao zamjene. Kolumbiju je u vodstvo u 71. minuti doveo Roger Martinez, koji je u igru ušao u 14. minuti nakon ozljede Luisa Muriela. Asistirao mu je James Rodriguez.

Argentina je novi šok doživjela pet minuta prije kraja susreta kada su cijeli posao odradile dvije nove Queirozove zamjene – Zapata je zabio, a Jefferson Lerma asistirao za početak velikog kolumbijskog slavlja i još jednu dugu, tužnu noć u zemlji najboljeg nogometaša svijeta.

Iako je Argentina bila opasnija, imala više loptu u posjedu i stvarala više prilika za postizanje pogotka, izabranici Lionela Scalonija nisu uspjeli zatresti kolumbijsku mrežu, ponajviše zahvaljujući raspoloženom vrataru Davidu Ospini.

Ako izuzmemo Brazilce, koji ovoga ljeta moraju osvojiti naslov žele li isprati gorak okus prošlogodišnjeg debakla, pod najvećim pritiskom javnosti na ovogodišnjoj Copi je upravo Lionel Messi. Argentinski je čarobnjak u dresu Barcelone osvojio sve što se može osvojiti, no s Argentinom još uvijek nema niti jedan veliki rezultat. Tri puta je bio blizu, no tri puta su ‘Gauči’ pod Messijevim vodstvom bili drugi. Na svjetskom prvenstvu 2016. godine, te na posljednja dva prvenstva Južne Amerike.

Ovo je stoga vjerojano i posljednja prilika da Messi koji za tjedan dana puni 32 godine uzme barem jedan veliki naslov s reprezentacijom, nakon što se prošle godine već jednom oprostio od Gaučosa.

U skupini B danas još igraju reprezentacije Paragvaja i južnoamerički gost Katar (21.00). U dvoboju 1. kola u skupini A Venezuela i Peru su u Porto Alegreu odigrali bez pobjednika 0-0. Na ljestvici skupine A Brazil je prvi s tri boda, Venezuela i Peru imaju po jedan, a Bolivija je bez bodova.

Prve dvije reprezentacije iz svake od tri skupina te još dvije od tri trećeplasirane momčadi izborit će mjesto u četvrtfinalu.

Ovogodišnje izdanje nogometnog prvenstva Južne Amerike, najstarijeg međunarodnog natjecanja na svijetu, održava se od 14. lipnja do 7. srpnja u pet brazilskih gradova.

Autor: Sportske novosti

ZADNJE VIJESTI