fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

CSKA posramio Reala na Santiago Bernabeu, ali se ipak oprostio od Europe

Autor: Sportnet.hr

MADRID - Bez obzira na ishode utakmica šestog kola Lige prvaka u skupini G, znalo se kako će s prvog mjesta dalje ići Real Madrid, a s druge pozicije Roma. U posljednjem kolu preostala je odluka tko će biti treći, a ona je stigla nakon dvije vrlo zanimljive utakmice. CSKA je još jednom ove sezone porazio Real Madrid, na Santiago Bernabeu ruska je momčad posramila europske prvake s 3:0, međutim, neće ići u sljedeću fazu jer je Viktoria Plzen bila bolja od Rome...

Još od 2008. godine i utakmice protiv Juventusa Real Madrid nije izgubio na Santiago Bernabeu u susretu grupne faze Lige prvaka. Sve do sinoć. Iako im utakmica nije puno značila, poraz od 3:0 itekako će boljeti. CSKA je odigrao jako dobru utakmicu i zasluženo slavio.

Unatoč tome što je dva puta ove sezone svladao Kraljevsku klub, u sljedeću fazu Europske lige ipak će ići Viktoria Plzen koja je na domaćem terenu s 2:1 bila bolja od Rome.

Jako dobro završilo je prvo poluvrijeme za goste koji su imali vodstvo od 2:0. Real je platio cijenu svojih promašaja ranije tijekom utakmice, a završne minute prvog dijela pripale su ruskoj momčadi.

Igrala se 37. minuta kada je CSKA prvi puta šokirao Santiago Bernabeu. Arnor Sigurdsson je pretrčao kroz protivničku sredinu i došao na rub kaznenog prostora nakon čega je proigrao Fedora Čalova koji je krasno pogodio sami kut protivničkog gola.

Šest minuta kasnije gostujuća momčad poentirala je još jednom. Prvo je udarac Marija Fernandesa obranio Courtois, a na odbijanac je natrčao Ščenikov i loptu pospremio u mrežu.

Rezultat se nije promijenio sve do 73. minute kada je ruska momčad postigla još jedan pogodak i riješila sve dvojbe oko konačnog pobjednika. Nikola Vlašić proigrao je Sigurdssona, a Islanđanin je lijepim udarcem matirao domaćeg vratara.

Luka Modrić nije nastupio za Real, dok su u sastavu CSKA Kristijan Bistrović i Nikola Vlašić odigrali svih 90 minuta.

Viktoria Plzen – Roma 2:1

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, a na prvi pogodak čekalo se do 62. minute. Najveći dio posla napravio je Jan Kopic koji je na petercu proigrao Jana Kovarika, a ovaj lakoćom skreće loptu u gol.

Šest minuta kasnije Roma (Džeko je zbog ozljede još uvijek van momčadi) je stigla do poravnanja, Davide Santon proigrao je Cengiza Undera na rubu kaznenog prostora koji je preciznim udarcem od stative poslao loptu iza domaćeg vratara.

Nije stajala Viktoria koja se već u 72. minuti vratila u vodstvo, pucao je Kovarik, a njegov je udarac obranio Mirante. Ipak, lopta se odbila samo do Thomasa Choryja koji glavom posprema loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Roma je ostala i s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Luca Pellegrini. Među 18 igrača koji su konkurirali za utakmicu nije bilo Ante Ćorića.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});