fbpx

ČUDESNA 18-GODIŠNJA HRVATICA osvojila drugi turnir u nizu, skočila je za 394 mjesta!

Autor: dnevno.ba

Mlada hrvatska senzacija Antonia Ružić osvojila je drugi ITF turnir u nizu, javlja Gol.hr. Na putu do finala izbacila je sve bolje rangirane tenisačice, a onda je u finalu Hamburga pobijedila bivšu 25. tenisačicu svijeta.

Zahvaljujući tome napravila je strašan napredak na WTA ljestvici, skočila je tako sa 727. mjesta na 333. mjesto, a to je pomak od čak 394 mjesta.

Mlada tenisačica iz Orehovice nedavno je osvojila ITF turnir u Lagosu, a sada je osvojila i turnir u Hamburgu, piše Dnevnik.ba.

Antonia Ružić nedavno je osvojila naslov europske prvakinje do 18 godina, razbila je konkurenciju u svojoj generaciji i pokazala da je pred njom svijetla budućnost, a ako ovako nastavi, smiješi joj se plasman i među 100 najboljih tenisačica svijeta.

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, prepoznao je njezin nevjerojatan talent i prije tri godine joj dodijelio stipendiju svoje zaklade, a to joj je puno pomoglo u financiranju skupog sporta kao što je tenis. Antonia je tako postala prva Hrvatica s europskom krunom u singlu u konkurenciji do 18 godina (prvenstva se igraju od 1976.).

Prije nje su do naslova stigli samo Nikola Mektić i Antonio Veić u konkurenciji parova 2006. godine. Inače, u prošlosti su ovaj turnir kod tenisača osvajale takve teniske veličine kao Ivan Lendl, Mats Wilander, Caros Moya, Robin Soderling, Karen Hačanov i Stefanos Tsitsipas, a kod tenisačica Martina Hingis, Conchita Martinez, Ana Kurnjikova, pariška pobjednica Barbora Krejčikova…

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI