fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

CVRK: Znali smo i ranije za “svastiku” na Poljudu!

Autor: Slobodna Dalmacija

SPLIT - Istina je, znali smo za svastiku uoči same utakmice, no, nažalost, nismo stigli reagirati na vrijeme, tek na poluvremenu... - priznao je u ponedjeljak Zoran Cvrk, dugogodišnji HNS-ov povjerenik za sigurnost, nakon što su u javnost plasirane fotografije na kojima je vidljivo da se nogometna reprezentacija, predvođena izbornikom Nikom Kovačem, čak dva dana prije susreta s Talijanima pripremala na travnjaku s jasno istaknutim zloglasnim simbolom.

Unatoč priznanju, Cvrk nije želio odgovoriti na pitanje zašto o svojim saznanjima nije upozorio delegata utakmice te tako pokušao spriječiti štetu i sramotne slike koje su obišle svijet, te kako je moguće da nitko od igrača, ljudi u stožeru reprezentacije, te brojne delegacije HNS-a u kojoj se nalazio i Dinamov direktor stadiona Miljenko Sakoman, čovjek kojeg su prethodno proglasili najvećim stručnjakom i autoritetom za travnate terene, čitavo to vrijeme nije primijetio da se u travi kočoperi kukasti križ od nekih desetak kvadrata.

Kažnjavanje

Podsjetimo, HNS je preuzeo Poljud četiri dana prije odigravanja utakmice, a građani su (igralo se pred praznim tribinama!) svjedočili nevjerojatnim mjerama sigurnosti koje su uključivale specijalni odred za borbu protiv dronova, zaštitarsku službu koja je do gola svlačila čak i djecu u krugu stadiona, brojne specijalce…

– Osjećam se odgovornim za incident. Ipak sam prvi čovjek HNS-a za sigurnost i stadion je moja zadaća. Prihvatit ću svaku odluku koju donese vrh HNS-a – kazao nam je Cvrk, ne želeći spekulirati o eventualnoj kazni i posljedicama za Savez, kao ni o tome hoće li na koncu podnijeti ostavku na svoju funkciju.

Iako je nakon puna tri dana postalo jasno da su u HNS-u znali za kukasti križ, to nije spriječilo Cvrka da se preko svog Facebook profila obračuna s ministrom policije Rankom Ostojićem, splitskim gradonačelnikom Ivom Balsdasarom, čelnicima Hajduka…

U svom obraćanju naciji Cvrk tako Ostojića proziva da nije napravio ništa kako bi se pronašli krivci, nazvavši ga “Onim koji spolno opći sa zidom”, Baldasara je preimenovao u “Balvansar”, sprdajući se s činjenicom da nije bio u stanju organizirati javno gledanje utakmice u gradu, dok je ponašanje predsjednika Hajduka Marina Brbića, po njemu jednog od zaslužnih što je reprezentacija igrala u neprijateljskom okruženju, nazvao suludim.

Poput razbojnika

Potužio se pritom i kako je HNS-ova delegacija u Splitu dočekana potpuno neprimjereno, poput razbojnika.

– Tužan sam jer se Uprava Hajduka, dio Splićana zbog odnosa Hajduka i HNS-a i svakako dio navijača osvetio svojoj nogometnoj reprezentaciji i umjesto da jasno okrivimo fašistu i kriminalca ili više njih, NETKO planski i smišljeno vraća kotač unatrag na odnose u nogometu i zanemaruje stvarnu činjenicu…

Mi ćemo ozbiljno biti kažnjeni, reprezentacija vrlo lako moguće izbačena iz natjecanja, a naša zemlja, svi mi, međunarodno osramoćeni… U potpunosti razumijem Onog Koji Spolno Opći Sa Zidom da mu je puno lakše naći politički izgovor da se ništa ne učini protiv ozbiljnih fasista i kriminalaca. Lakše je reći da smo nesposobni organizirati utakmicu nego naći počinitelje… – napisao je, među ostalim, Cvrk na svom Facebook profilu.

Da doista misli tako, potvrdio nam je i telefonski.

– To je moja Facebook stranica, nije lažni profil i stojim iza svega. Napisao sam to i što sad? – začuđeno nas je upitao Cvrk.

– Ostavka, odgovorili smo mu, to je najmanje što možete učiniti…

Autor: Slobodna Dalmacija
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});