fbpx

DALIĆ: Nastavit ćemo uvježbavati ovaj sustav, tu smo da dobijemo odgovore, vidimo što nedostaje

Autor: dnevno.ba

– Zadovoljan sam igrom, nastavit ćemo uvježbavati novi sustav, no šteta primljenoga gola, kazao je za Novu TV nakon remija sa Slovenijom (1-1) u Dohi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u pripremnom dvoboju u Dohi sa Slovenijom 1-1 te osigurala drugu jakosnu skupinu na ždrijebu SP-a.

 

– Šteta zbog zadnje minute i primljenoga gola, mislim da sigurno nije bio udarac s kuta za Sloveniju. Dominirali smo cijelu utakmicu, imali smo posjed, možda nismo imali šansi, trebali smo brže okretati stranu, no zadovoljan sam. Nastavit ćemo uvježbavati ovaj sustav, tu smo da dobijemo odgovore, vidimo što nedostaje, od čega moramo odustati i što moramo popraviti prije lipnja, kazao je Dalić, koji je komentirao igru nekih igrača.

 

– Obrana je bila odlična, ali je falilo rizika kod naših stopera. Protivnik se branio s devet igrača i nije bilo baš prostora. Jakić je bio dobar defenzivno, malo mu je falilo sigurnosti u napadu, Budimir je bio dobar, no možda je previše izlazio u sredinu po loptu. Perišić je bio sjajan na toj poziciji, probijao je stranu i žao mi je što neki od njegovih nabačaja nije urodio plodom, no ne zaboravite da na toj poziciji i imamo i vrlo dobrog Sosu.

 

U utorak Hrvatska u Dohi igra s Bugarskom.

 

– Promijenit ćemo cijelu momčad protiv Bugarske, dat ćemo svim igračima šansu. Također, nastavit ćemo s 3-5-2 sustavom, zaključio je Dalić.

– Pogodak nas je na kraju nagradio. Ali bilo je puno novih stvari, pa nije sve moglo biti savršeno. Odigrali smo na nov način, s nekoliko debitanata protiv kvalitetne Hrvatske. Sustav igre prilagođen je trenutnom igračkom kadru, ali ako neke stvari taktički popravimo, ako se usudimo igrati, onda to može ići u dobrom smjeru. Ponekad smo previše pasivni, rekao je slovenski izbornik Matjaž Kek u izjavi za STA.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI