fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dalić: Očekujem odlučniju, bolju i kompaktniju Hrvatsku

Autor: dnevno.ba

Hrvatska sutra igra protiv Kanade u drugom kolu grupne faze skupine F na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Susret su najavili izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

– Prebacili smo trening u večernji termin, pripremamo se za utakmicu koja je za nas jako važna i jako teška. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u jedan sat dosta toga poremetio, cijeli bioritam. Očekujem sasvim sigurno tešku utakmicu, težak protivnik, očekujem agresivniji pristupu u odnosu na Maroko. Moramo odgovoriti na pravi način. Što se tiče našeg sastava, jučer Nikola Vlašić nije bio s nama, ali popodne ga očekujem u punom treningu. Nedostatak energije pripisujem ranom terminu utakmice.

Perišić najavio pravu Hrvatsku:

– Prvo prvenstvo u ovom periodu, za sve reprezentacije je ovo nešto novo. Moramo pokazati puno više sad u ove dvije utakmice, defenzivno to je bilo jako dobro, ali ofenzivno je to trebalo biti puno bolje. Radili smo sada na tome i trebala bi to biti skroz druga Hrvatska. Gledat ćete skroz drugu Hrvatsku, pravu Hrvatsku. Igrači su spremni.

Treba više odlučnosti i igre prema naprijed smatra Dalić:

– Ja sam rekao u analizi utakmice da je falilo više odlučnosti, nije to bilo zato što smo igrali na bod, već zato što se nismo uspijevali nametnuti. Po meni je rani termin utakmice puno toga poremetio i teško je to bilo. Očekujem odlučniju, bolju, kompaktniju Hrvatsku. Nakon Eura smo pokazali drugačiju Hrvatsku i to želimo opet. Ne smijemo srljati, trebamo igrati svoju igru, više dubinski lopti, više lopta prema naprijed.

Nema straha ako ćemo igrati kao u Ligi nacija:

– Svaki igrač treba dati više, zadržati ono defenzivno i dati puno više prema naprijed. Moramo napadati, igrati našu igru, igrati kao što je bilo u Ligi nacija i na zadnjih par prvenstva i onda nema straha, kaže Perišić.

Puno je više dilema oko sastava u odnosu na Rusiju i srebro iz 2018. godine:

– Ne stvara meni to glavobolje, stvara pozitivu da imamo stvarno širok izbor igrača, dobar izbor i ne vjerujem da ću puno pogriješiti da bilo koga stavim. Ovo je puno drugačija postava nego prije četiri i pol godine. Nama je onda prva postava bila Inter, Bayern, Real, Barcelona. Ta ekipa je igrala deset godina skupa, nije da ja ne vjerujem, ali tu je ta razlika i ne može se uspoređivati. Mi stvaramo momčad, ali želimo i rezultat, kaže Dalić.

Dalić nije htio otkriti tko će igrati u napadu:

– Imamo četiri napadača u rosteru i nemojte me tjerati da vam govorim tko će mi igrati u napadu. Svaki ima svoje kvalitete i svoj način igre. Nadam se da ćemo izabrati najbolje s obzirom na momčad Kanade. Činjenica da smo mi prije četiri godine imali napadača koji je imao puno tih vrlina, energiju, agresivnost, radio u fazi obrane, bio je odličan. Mislim da je izbor dobar, a na meni i stožeru je da izaberemo najbolje, rekao je Dalić.

Izbornik je hvalio igru Kanade:

– I u pripremi i u najavi smo rekli da je to ozbiljna reprezentacija, ispred Amerike i Meksika, prvi u grupi. To su prezentirali protiv Belgije, tu su jako puno trčali, uložili su puno energije i nisu zaslužili poraz. Pružaju sjajne partije. Nema življenja na staroj slavi, vidjeli smo to kada su Saudijci dobili Argentinu, Japan Njemačku, pa remi jučer SAD-a i Engleske, gdje su Amerikanci bili bolji, kaže Dalić.

Nakon vulgarnog ispada izbornika Kanade, Dalić poručuje kako zaslužujemo poštovanje:

– Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina što je malo tko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo.

Daliću je zasmetao i rani termin prve utakmice:

– Nisam to htio komentirati, ali nije respekt da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska, ni Španjolska ni Francuska u 13 sati. Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo respekt.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});