fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DALIĆ ODRŽAO PRESICU: Dao je naslutiti da sprema jednu veliku promjenu

Autor: Dnevno.ba

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je na nacionalnom stadionu Ta’Qali posljednju konferenciju za novinare uoči sutrašnjeg važnog kvalifikacijskog dvoboja s Maltom u gostima, prenosi Index.

“Mi znamo da imamo još dvije utakmice, prva je Malta, u kojima nas dvije pobjede dijele od Svjetskog prvenstva. Protivnik je to kojeg respektiramo. Favoriti smo, kvalitetniji smo, ali moramo to pokazati na terenu. Najvažnija su nam tri boda, a kako do njih doći, manje je bitno. Oni su već 10-ak dana zajedno i spremaju se za nas”, rekao je u uvodu Dalić pa dodao:

“Jučer su trojica preskočila trening, Brekalo, Livaja i Sučić su radili individualno, Livaja i Sučić su primili udarce, Brekalo ima ozljedu mišića, vidjet ćemo sutra kakvo će biti stanje. Nas je tu 27, prvi put je toliko igrača, no baš zbog ozljeda, testova korone je to tako. Sutra nam trebaju isključivo ofenzivni igrači. Ići ćemo u tom smjeru i tako ćemo postaviti i klupu. Nema sad nikakvog osobnog interesa, pitanja gdje sam ja u ekipi, bitna su tri boda i interes hrvatske reprezentacije, ulog je Svjetsko prvenstvo. Vidjet ćemo sutra situaciju, nećemo ići u rizik ako netko ne bude potpuno spreman, ali ako ne bude sad, bit će za Rusiju.”

Upozorava na nervozu

Osvrnuo se Dalić dodatno na Luku Modrića, koji je za vikend još imao tešku prehladu, ali i na Vlašića, koji je normalno trenirao i trebao bi biti spreman za Maltu.

“Odradio je trening jučer, bilo je sve u redu, ostavilo je na njemu posljedica i nije bio onakav kakav je trebao biti, ali ne sumnjam da će Luka biti u redu. I Vlašić je jučer normalno trenirao”, rekao je Dalić, čije riječi prenosi HRT, pa dodao:

“Ono na što moramo obratiti pažnju je da ne uđemo u nervozu i ako ne postignemo rani gol. Nećemo ući u nervozu i paniku ako ne damo gol na vrijeme. Važna su nam tri boda, bilo bi dobro riješiti utakmicu što prije pa da možemo odmoriti igrače, ali ne računamo na to, bitno je ući muški u utakmicu i odraditi to.”

Grbić bi mogao na gol

Jučer se u medijima pojavila informacija da bi Ivo Grbić mogao početi kao prvi golman protiv Malte, a Dalić je današnjom izjavom o Livakoviću dao naslutiti kako u tim pričama možda ima istine.

“Livaković nije izgubio naše povjerenje, da to bude jasno, no gledamo tko je u ovom trenutku u najboljoj formi, kao i za sve pozicije u momčadi. Sigurno da neće nitko biti odbačen”, rekao je Dalić.

Nakon Malte Vatrenima slijedi još dvoboj s Rusijom u Splitu, koji će vrlo vjerojatno biti ključan u borbi za prvo mjesto u skupini.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});