fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DARIO PUŠIĆ: Rukomet u BiH je u komi i živi na aparatima

Autor: Dnevni list

MOSTAR - Upravni odbor RS-a BiH je u 2019. godini održao samo jednu sjednicu (još u svibnju mjesecu) kako bi pokušali iznaći rješenje o sastavu Premijer lige Bosne i Hercegovine za sljedeću sezonu, a što je u ovom trenutku jako neizvjesna priča.

Ne samo da detalji nisu dogovoreni, nego su sjednice tri puta odgođene, sva tri puta na inicijativu članova RS-a RS, a što sugerira i da nema dovoljno volje da se ovi problemi riješe. Prvi put je sjednica trebala biti u Mostaru 7. lipnja pa je odgođena za Tuzlu 12. lipnja, a onda Sarajevo 24. lipnja.

– Bile su dogovorene tri sjednice Saveza koje nisu realizirane. Dva puta jer nije odgovaralo ljudima iz RSRS, a treći put kad je predsjednik RSRS i RSBiH Marinko Umićević konačno zakazao sjednicu u Sarajevu, ona je prebačena na Rostovo, navodno zbog pritiska na Upravni odbor. Međutim na taj sastanak nisu mogli doći Miljuš, Šegrt, Sinanović, Trlin i Herceg tako da nije bilo kvoruma, govori predsjednik RSFBiH Dario Pušić.

Podsjećamo, RSFBiH je izglasao zaključak o Premijer ligi sa 16 klubova gdje bi ušla dva kluba iz FBiH i jedan iz RS, kako je bila praksa svih dosadašnjih godina. S druge strane RSRS je izglasao zaključak da se liga proširi na 17 klubova. Razlika je u tome da bi u Premijer ligi ostala Slavija iz Istočnog Sarajeva, pretposljednji tim ovosezonskog prvenstva. Otad po ovom pitanju nema pomaka.

– Nisam optimističan ni generalno što se tiče igranja Premijer lige jer nema smisla igrati ako nemaš stvorene sve preduvjete za normalan rad. Klubovi već 4 godine ne uplaćuju kotizacije, kazne, članarine, licenciranje i sve ostale obveze, 4 godine ne možemo naći ni sponzora lige kad RSBiH nema računa. Zbog toga je rukomet u BiH u komi i živi na aparatima, pojašnjava Pušić.

– Dolazi i Europsko prvenstvo za koje ne vidim rješenje kako uplatiti tih 105.000 eura kotizacije EHF-u i preko kojeg računa. Valjda bi država trebala podržati odlazak reprezentacije na Euro, ali na koji način to tehnički odraditi, ja ne vidim rješenje, dodao je.

Federalni rukometni Savez će svoj sastanak opet imati u utorak u Mostaru gdje će raspravljati o stanju u RSBiH, propozicijama federalnih liga za sljedeću sezonu te službeno objaviti početak prijelaznog roka. Nakon toga će delegacija podržati pripremni nastup ženske juniorske reprezentacije BiH protiv Sjeverne Makedonije. Novi sastanak RSBiH još nije zakazan tako da se o novoj sezoni rukometa u BiH još uvijek ništa konkretno ne zna.

Autor: Dnevni list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});