fbpx

DAVIS CUP: Maksimalni i Ćorić i Čilić za hrvatskih 2:0 u finalu s Francuzima

Autor: Dnevno.ba

PARIZ - Hrvatska teniska reprezentacija povela je 2:0 protiv Francuske u finalu Davis Cupa koje je u petak započelo u Lilleu! Nakon što je u prvom susretu Borna Ćorić svladao Jeremyja Chardyja sa 6:2, 7:5, 6:4, u drugom dvoboju dana Marin Čilić je bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge sa 6:3, 7:5 i 6:4.

Hrvatskoj je tako za naslov pobjednika u posljednjem izdanju Davis Cupa u ovakvom formatu potreban još samo jedan bod iz preostala tri susreta, a do njega može doći već danas kada je na programu igra parova. Za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić, dok će za Francusku igrati Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

Ako Francuska u subotu smanji na 2:1, odluka o pobjedniku bit će odgođena za nedjelju kada bi u prvom dvoboju trebali igrati Čilić i Chardy, a ako bude 2:2 odlučujući bi susret trebali igrati Ćorić i Tsonga.

Hrvatska je dosad jednom bila pobjednik najcjenjenijeg teniskog momčadskog natjecanja (2005.) dok je jednom izgubila u finalu (2016.).

Čiliću je za pobjedu protiv Tsonge bio dovoljan po jedan break u svakom setu, u prvoj dionici je oduzeo servis Tsongi u šestoj igri, u drugoj u 11. igri, a u trećoj u petoj igri.

Tijekom cijelog prvog seta Čilić je izgubio samo jedan poen na svom početnom udarcu, a iako u preostala dva seta nije bio toliko uvjerljiv nije niti jednom izgubio gem na svom početnom udarcu. U osmoj igri drugog seta te u četvrtoj igri trećeg seta morao je spašavati po dvije break-lopte Tsonge, a Francuz je posljednju priliku za povratak propustio u šestom gemu trećeg seta, kada je, nakon ukazane pomoći zbog ozljede prepona, stigao do još jedne prilike za oduzimanje početnog udarca, koju nije iskoristio. U svih tih pet situacija Čilić je odlično servirao, pa Tsonga nije imao realnih izgleda za osvajanje poena, javlja HTV.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI