fbpx

DAVOR ŠUKER smijenjen s pozicije predsjednika HNS-a

Autor: Index.hr

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza smijenila je fiktivnog predsjednika Davora Šukera.

Od 12 sati u hotelu Westin u tijeku je Izborna sjednica Skupštine, a izbor novog predsjednika je stvar formalnosti:bit će to Marijan Kustić koji već nekoliko godina obavlja dužnost prvog operativca HNS-a. Šuker je devet godina bio na čelu HNS-a.

Kustić je jedini kandidat za predsjednika i bit će izabran jednoglasno jer ima podršku svih županijskih nogometnih saveza, dok se Šuker nije mogao ni kandidati jer ga nitko od županijskih baza nije htio nominirati. Šuker odlazi na pola mandata, nakon pritiska članova Izvršnog odbora koji su sazvali izvanrednu Skupštinu prije Eura te raspisali nove izbore za predsjednika.

Danas se službeno bira se i novi saziv Izvršnog odbora koji je već ranije dogovoren. U njemu će biti 13 od 17 dosadašnjih članova. Novost je ulazak predstavnika Splitsko-dalmatinske županije Mira Smodlake, dok je mjesto izgubila Brodsko-posavska županija i njezin predstavnik Dubravko Galović.

Desna ruka Marijanu Kustiću bit će Tomislav Svetina, novi izvršni direktor, dok će Stipe Pletikosa postati tehnički direktor A i U21 reprezentacije. Na Skupštini se očekuje i obraćanje Davora Šukera. Umjesto Svetine u Izvršni odbor Saveza upada Božidar Šikić, čelnik Lokomotive.

Autor: Index.hr

ZADNJE VIJESTI