fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Denis Zvonić odlučio gradski derbi u Mostaru, Bojan Pavlović zaustavio prvake na Bilinom Polju

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Svega jedan pogodak viđen je u dva nedjeljna dvoboja 2. kola Premijerlige BiH, a taj jedini što je postignut u mostarskog gradskom derbiju bio je autogol Veležovog kapetana Denisa Zvonića što će reći kako su "Plemići" slavili protiv "Rođenih" i produžili niz na devet utakmica bez poraza kada je riječ o njihovim sučeljavanjima s "Rođenima".

Prvu veliku priliku imali su domaćini u 12. minuti kada Šovšić proigrava kroz sredinu Lendrića, ovaj i vratara zaobilazi, ali odlazi podosta ukoso i promašuje okvir praznoga gola. Uzvratio je Velež u 16. minuti kada Vehabović ostaje sam i šutira glavom, ali poprilično neprecizno.

Čurjurić je u 24. minuti uputio udarac sa 18 metara, a lopta je prošla malo pokraj gola da bi na drugoj strani Brandao u 39. minuti lijepo dubinskom loptom pronašao Ovčinu, no ni ovaj s nekih 12 metara nije uspio pogoditi okvir suparničkog gola.

Završnica prvoga dijela pripala je domaćinima pa je tako nakon korner u 42. minuti gostujuća obrana s gol crte izbacivala loptu, a nakon novoga udarca iz kuta u 44. minuti Čeliković je uputio volej s 11 metara, međutim nije bilo dovoljno preciznosti.

Behram je kod Veleža ušao na početku drugoga poluvremena i upravo je on prvi zaprijetio u nastavku derbija dalekometnim pokušajem s 27-28 metara u 47. minuti, ali se i Brkić sjajno izvio i krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Sedam minuta kasnije uslijedio je trenutak odluke. U napadu Zrinjskoga pokušavali su i Lendrić i Šovšić i taman kada se pomislilo da je opasnost ispred Veležovog gola otklonjena kapetan Denis Zvonić na zemlji udara loptu u namjeri da je izbaci u korner, ali to ne završava po njegovoj zamisli, jer lopta odlazi u Bobićev gol za veliko oduševljenje među brojnim pristalicama domaćega kluba.

Dugo je “Rođenima” trebalo da se oporava a što je najbolje bilo vidljivo u 58. minutio kada pogrešku radi Zeljković, pa Lendrić sam izlazi na gostujućeg vratara, ali Bobić istrčava na vrh šesnaesterca i skida zicer napadaču domaćih.

Ipak, u 68. minuti poslije kornera za goste ukazala se prilika Zvoniću za iskupljenje budući da ostaje sam na pet metara ali glavom promašuje okvir gola u toj situaciji već nemoćnoga Brkića. Samo minutu kasnije na drugoj strani u odličnoj prilici je Frane Čirjak, nedugo nakon ulaska u igru, no Bobić još jednom brani.

Brandao je u 73. minuti potegao s dobrih 25 metara, savladao Brkića, ali na sreću po Vukasovu momčad ispriječila se vratnica, koja je bila saveznik Zrinjskoga u toj situaciji, pa je ostalo 1:0. I Lendrić je u 78. minuti imao još jednu priliku, uspio se okrenuti u šesnaestercu, ali ga je ipak prio pokušaju udarca izblokirao Ferreyra. Minutu prije kraja napokon prilika i za, u zadnje vrijeme razvikanog napadača Berishu, no ipak vratar Brkić zaustavlja pokušaj Veležovog napadača, te ostaje 1:0.

Zrinjski je tako stigao do prvih bodova u novoj sezoni, dok će “Rođeni” na svoje prve bodove još pričekati.

Čelik i Sarajevo su igrali svoj derbi na Bilinom Polju pred 10.000 gledatelja, derbi koji je završio bez pogodaka premda ih je moglo biti, a zašto ih nije bilo glavni je krivac bio odlični vratar domaćih Bojan Pavlović.

Rezultati 2. kola:
Zrinjski – Velež 1:0, Čelik – Sarajevo 0:0, Borac – Zvijezda ’09 1:0, Sloboda – Široki Brijeg 2:2, Radnik – Tuzla City 3:0, Mladost – Željezničar 0:2.

Poredak:
Željezničar, Sloboda, Borac, Čelik i Sarajevo 4, Radnik, Tuzla City, Mladost i Zrinjski 3, Široki Brijeg 1, Velež i Zvijezda ’09 0 bodova.

Parovi 3. kola:
Široki Brijeg – Radnik, Sarajevo – Sloboda, Velež – Čelik, Željezničar – Zrinjski, Zvijezda ’09 – Mladost, Tuzla City – Borac.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});