fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Derbi Željezničara i Veleža okončan bez golova

Autor: Fena

Nogometaši Željezničara i Veleža odigrali su danas na Grbavici neriješeno 0: 0, u utakmici devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi utakmica privukla je veliki broj ljubitelja nogometa, koji su ispunili tribine stadiona Grbavica kako bi prisustvovali proslavi 100. rođendana Željezničara, ali im je uskraćena pobjeda koja bi im bila najveći dar.

Utakmica se odvijala u borbenoj i otvorenoj igri, ali bez mnogo prilika. Najbolje je propustio Željezničar u 72. minuti kada je Juričić promašio jedanaesterac.

Domaći su od početka krenuli nešto ofenzivnije i imali su nekoliko dobrih situacija, ali Velež je imao prvu veliku priliku. Radovac je u desetoj minuti odlično uposlio Ćosića koji je izašao sam pred vratara Željezničara Bendera i prevario ga, ali je Vrhovac izbacio loptu s gol -linije.

Željezničar je uzvratio u 18. minuti preko Juričića koji je uspio pucati u gomili u petercu, ali je vratar Veleža Bogdanović bio dobro postavljen i obranio je njegov udarac.

Nekoliko minuta kasnije Velež je imao još jednu priliku preko Vehabovića koji je dobro pucao iz slobodnog udarca, a ovaj put je Bender dobro intervenirao.

Do kraja poluvremena igrali su između dva kaznena prostora bez većih prilika i na odmor su otišli bez golova.

Početkom drugog poluvremena Željezničar je krenuo agresivno, ali je Veležova obrana bila na visini zadatka.

U 58. minuti zaprijetili su i gosti, prvo preko Vehabovića koji je pucao tik pored gola, a onda je Zajmović pokušao glavom, ali je bio neprecizan.

Najbolju priliku na utakmici Juričić je imao u 72. minuti. Zdunić je srušen u kaznenom prostoru Veleža, sudac Jelić pokazao je na bijelu točku, odakle je Juričić poslao loptu na tribine.

Deset minuta kasnije isti se igrač našao na dobroj poziciji nakon što je “ukrao” jednu loptu u kaznenom prostoru, ali je loše pucao.

Na kraju je Velež mogao postići do tri boda, nakon što je Anđušić primio loptu s pet metara. No, traljavo je pucao iz dobre pozicije i lopta je otišla pored gola.

Na kraju je ostalo 0: 0, a Željezničaru je ovo drugi uzastopni remi bez golova. Plavi su ostali na šestom mjestu s 11 bodova, jednim manje od Veleža, koji je peti, te tri boda iza gradskog rivala Sarajeva, s kojim će se u srijedu mjeriti u sljedećem kolu.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});