fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DFB POKAL: Bayern na penale izbacio “Apotekare”

Autor: B. Kvesić

LEVERKUSEN - Bayern je posljednji polufinalista DFB Pokala nakon što je poslije boljeg izvođenja penala izbacio Bayer Leverkusen s ukupnih 5:3.

 

Prvih 45 minuta je bilo mnogo manje uzbudljivije za razliku od drugog poluvremena. Jedino vrijedno spomena iz prvog dijela je prilika Muellera iz 40. minute te povreda Benatie u 34. minuti što je novi problem za Guardiolu.

Gosti iz Bavarske su u nastavku krenuli po pobjedonosni pogodak, u 60. minuti poništen je gol Lewandowskom zbog diskutabilnog prekršaja nad Toprakom. Poljak je imao sjajnu priliku u 66. minuti, ali je njegov udarac zaustavio izvanredni Leno, piše ScSport.ba.

Do kraja regularnih 90 minuta gosti su imali nešto više od igre, ali su pobjedu mogli odnijeti “Apotekari”. Bellarabi je u sudačkoj nadoknadi poslao oštru prizemnu loptu u kazneni prostor, ali je na drugoj strani zakasnio Brandt.

U produžecima manje-više ista slika kao u regularnom dijelu susreta, nogometaši Bayerna su bili nešto agilniji, ali su i domaći nekoliko puta zaprijetili, dobre šanse su propustili Goetze na jednoj te Brant na drugoj strani. Ipak, mreže su mirovale pa je pobjednik odlučen boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Već u prvoj seriji Neuer je obranio penal Drmiću, dok su njegovi suigrači Mueller, Lewandowski, Alonso, Goetze i Alcantara bili sigurni te je tako Bayern prošao dalje sa 5:3.

Bh. reprezentativac Emir Spahić je bio na svom nivou, iskusni štoper se povrijedio u 87. minuti, na kratko se vratio u teren, ali nije mogao nastaviti meč te je zamijenjen dvije minute poslije.

Autor: B. Kvesić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});