fbpx

DI FRANCESCO: Protiv Shakhtara će Džeko biti igrač odluke

Autor: Sportske.ba

RIM - Romu sutra očekuje najveća europska utakmica u posljednjih nekoliko godina. Vučica će na Olimpicu dočekati Shakhtar u okviru osmine finala Lige prvaka.

Eusebio Di Francesco je održao redovnu press konferenciju pred utakmicu, a prvo pitanje novinara odnosilo se na Edina Džeku i period kroz koji prolazi kapetan bh. reprezentacije.

“Vidio sam da je bolji zajedno sa momčadi, imamo cilj proći u narednu fazu, proći ćemo uz zajednički rad sa sazanjem da naprijed imamo napadača koji kada je njegov dan može zabiti i asistirati saigračima. Džeko će biti odlučujući zajedno sa momčadi”, rekao je Di Francesco.

Ukrajinci iz prvog susreta brane prednost od 2:1 nakon što su uspjeli preokrenuti rezultat u drugom dijelu.

“Ne smijemo izaći na teren i igrati samo jedno poluvrijeme. Treba nam više kontinuiteta. Ne smijemo griješiti. Ispred nas je jaka ekipa i jedno poluvrijeme neće biti dovoljno. Treba nam kontinuiteta u igri za razliku od prvog susreta”, kazao je trener rimske ekipe.

“Rano je govoriti da je ovo najvažnija utakmica u sezoni, ali plasman dalje je ključni za naše ambicije. Nadam se da će se Roma naviknuti igrati na ovom nivou”, dodao je Di Francesco.

Mladi stručnjak se nada i velikoj pomoći publike sa tribina, dodao je i da je njegova ekipa spremna za eventualno izvođenje jedanaesteraca.

Autor: Sportske.ba

ZADNJE VIJESTI