fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dinamo i Crvena Zvezda u Ligi prvaka

Autor: Dnevno.ba

TRONDHEIM - Nogometaši Dinama sedmi su put izborili plasman u Ligu prvaka nakon što su u uzvratu posljednjeg pretkola odigrali 1-1 kod norveškog prvaka Rosenborga i prošli zahvaljujući pobjedi od 2-0 iz Zagreba.

Norvežani su poveli već u 11. minuti golom Davida Akintole, a izjednačio je prekrasnim udarcem Amer Gojak u 71. minuti.

Dinamo je opasno živio na sjeveru Norveške, odigrali su katastrofalno prvo poluvrijeme i kada se očekivala prava drama spas je došao u briljantnom potezu i golu Amera Gojaka 19 minuta prije kraja. Rosenborg se potvrdio kao težak protivnik, odlično su odigrali prvi dio, ali su u drugom dijelu pali i fizički i psihički, što je hrvatski prvak iskoristio i ostvario plasman u Ligu prvaka.

Zanimljivo, Dinamo na gostovanjima u kvalifikacijama za europske kupove nije izgubio već osam godina, odnosno od gostovanja kod Malmöa.

Čak 23 utakmice “Modri” nisu pognute glave napustili gostujući travnjak.

Dinamo je tako sedmi put u povijesti izborio nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka. U dosadašnjih šest nastupa niti jednom nije prošao dalje, a u 36 odigranih utakmica ostvario je četiri pobjede, pet remija i 27 poraza uz 22-82 razliku pogodaka.

Prvu veliku priliku imao je Rosenborg u 9. minuti kada je nakon kornera Livaković uspio minimalno skrenuti, ali dovoljno da Reginiussen u naletu ne pospremi glavom u praznu mrežu s dva metra. No, samo dvije minute poslije Rosenborg je ipak poveo, opet iz gužve u petercu. Ubačaj Adegbenra s lijeve strane dočekao je Jensen, čiji udarac s tri metra Livaković brani, no na odbijenu loptu prvi je naletio Nigerijac Akintola i pogodio praznu mrežu.

U 31. minuti Livaković brani udarac Adegbenra, a nigerijski napadač je imao priliku i pet minuta poslije kada je njegov volej također ukrotio Livaković. U 39. minuti Dinamo je uputio prvi udarac u okvir vrata nakon solo-akcije Petkovića i proigravanja Mora čiji udarac s 18 metara kroti vratar Hansen. U 44. minuti Dinamo je imao sreće nakon što je Hedenstad iz slobodnog udarca s 20-tak metara zatresao vratnicu, pa se na odmor nakon vrlo lošeg izdanja hrvatskog prvaka u prvom dijelu otišlo s minimalnom prednošću Norvežana.

Drugo poluvrijeme započelo je obostrano oprezno, a u 67. minuti Petković je skoro iskoristio kratku loptu domaćih braniča, a kada je lopta došla do novoušloga Gojaka, prošao je vratara, ali je reagirao brzopleto i njegov udarac je završio samo u bloku. No, u 71. minuti Amer Gojak se iskupio golom za izjednačenje. Gojak je oduzeo loptu i iskosa s 25 metara lijevom nogom pogodio same rašlje norveških vrata.

U 78. minuti Adenbero priprema šansu za Soderlunga, čiji udarac s desetak metara odlazi pored vratnice, a u 81. minuti udarac Oršića se odbio od braniča i skoro matirao Hansena.

Pored Dinama Ligu prvaka izborila je i Crvena Zvezda.

U drugom susretu Crvena zvezda i Young Boysi su na Marakani odigrali 1-1, a kako je prva utakmica završila 2-2, beogradski klub ide dalje zbog više golova u gostima.

Crvena zvezda je povela u 59. minuti preko Vukmanovića, a gosti su izjednačili autogolom Ben Nabouhanea u 82. minuti.

Dalje je superiorno prošao i Olympiakos. Grci su u uzvratnom susretu pobijedili Krasnodar s 2-1 i tako potvrdili pobjedu 4-0 iz prve utakmice.

Domaćin je poveo u 10. minuti golom Utkina, no Grci su izjednačili već minutu poslije golom El Arabija. Isti je igrač u 48. minuti donio gostima pobjedu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});