fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

DINAMO JE MUŠKI PAO U MILANU: Hrvatski prvak odigrao je vrlo dobru utakmicu, ali je protivnik bio prejak

Autor: Dnevno.ba

Dinamo nije uspio prirediti novu senzaciju u ranoj fazi svojeg puta u skupini ovosezonske Lige prvaka. Nakon prošlotjedne pobjede nad Chelseajem na Maksimiru, momčad Ante Čačića je u drugom kolu na San Siru s 3:1 izgubila od domaćeg Milana, uz tri trenutka koja su porušila nadu u iznenađenje.

Milan je poveo golom Oliviera Girouda iz penala u 45. minuti, na 2:0 je u 47. povisio Alexis Saelemaekers, a završni rezultat postavio je Tommaso Pobega, koji je svoj gol zabio u 77. minuti. Jedini Dinamov gol je nakon odlične asistencije Brune Petkovića zabio Mislav Oršić, za privremeno smanjenje na 2:1 u 56. minuti.

Dinamo nije došao do željenog rezultata, ali bilo je i razdoblja u igri koji donose nadu u uspjeh do kraja puta u skupini. Na tom putu, zagrebački Plavi u naredna dva kola pred sobom imaju dvije utakmice protiv Red Bull Salzburga, 5. listopada u Austriji i šest dana kasnije na Maksimiru.

Pad u završnici prvog poluvremena
Nakon ranog pritiska domaće momčadi, ali bez veće prilike, Dinamo se u najvećem dijelu prvog poluvremena držao dobro, a pamtit će se i po jedna prilika koje su imali Moharrami i Oršić prije gola talijanskog prvaka.

Moharrami je u 28. minuti došao do udarca nakon krasnog driblinga na desnoj strani kaznenog prostora, udarac nije bio loš, ali Maignan je svojom reakcijom ostavio stvari na nuli na semaforu.

Oršić se sedam minuta kasnije probio po lijevoj strani i poslao je loptu prema suprotnom kutu domaćeg gola, ali nije bilo dovoljno precizno za slavlje Plavih – iako nije bilo daleko.

Milan je svoju najbolju priliku imao u 20. minuti, kada je Moharrami spasio stvar za Dinamo ulaskom u udarac na kojem je bio Leao, nakon što je pobjegao i krenuo prema Livakoviću. Prije toga, Ljubičić je pogriješio gubitkom lopte u dvoboju s Diazom, nakon čega je stiglo proigravanje prema Leau i opasna prijetnja za gol Plavih.

Leao je bio u prvom planu i u ključnom trenutku prvog poluvremena. Pokušao je doći do lopte u kaznenom prostoru, a u dolasku s leđa, Josip Šutalo ušao je u start koji je bio procijenjen dovoljnim za dosuđivanje penala, po odluci španjolskog suca Jesusa Gila Manzana. Provjera u VAR prostoriji nije donijela promjenu odluke, a taj penal za domaće iskoristio je Giroud koji je neposredno prije poluvremena podignuo domaće navijače na noge.

Nova nevolja u drugom dijelu
Nakon lošeg kraja prvog, i drugo poluvrijeme krenulo je bez veselja za Dinamo. Već u drugoj minuti nastavka Leao je odličnim prodorom i velikim ubrzanjem prošao pokraj Ristovskog i potom je centrirao slijeva, na glavu Saelemaekersa koji je povisio Milanovo vodstvo.

Nada zagrebačkih Plavih tada nije bila velika, no vratio ju je Mislav Oršić koji je u 56. minuti nastavio svoju seriju golova zabivši i na San Siru. Oršić je to napravio nakon sjajne asistencije Brune Petkovića, nakon čega Maignan na domaćem golu nije imao pravi odgovor na udarac majstora u Čačićevoj momčadi.

Stvari su tada bile ponovno otvorene, no zatvorio ih je treći Milanov gol. Zabio ga je Pobega, koji je svoju priliku čekao s klupe i ušao je u 67. minuti, a zabio je 10-ak minuta kasnije nakon što ga je lijepom povratnom loptom proigrao Hernandez.

Stvari su se u završnici utakmice primirile, nije bilo novog gola kojim bi Plavi zakomplicirali situaciju i Milan je došao do slavlja, piše Dnevno.hr

 

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});