fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dinamo na korak do nokaut faze, treće kolo i treća pobjeda!

Autor: Sportnet.hr

TRNAVA - Dinamo je upisao i treću pobjedu u grupnoj fazi Europske lige! U Trnavi je zasluženo došao do sva tri boda protiv Spartaka koji je vodio, ali u drugom dijelu Gavranović i Oršić rade preokret!

Niti najveći optimisti uoči početka grupne faze Europske lige nisu vidjeli Dinamo na samom vrhu ljestvice nakon tri kola s maksimalnim brojem bodova. Na papiru najjači protivnik dolazio je u Zagreb, a preostala dva protivnika na svom stadionu čekali su Dinamo, ali Bjeličini igrači primjerno odrađuju posao.

O Spartaku je puno toga rečeno i sve se pokazalo točnim. Riječ je o momčadi koja nema neku veliku individualnu kvalitetu, ali je vrlo čvrsta, kompaktna i organizirana te nije jednostavno probiti njezinu obranu. No Dinamu se strpljivost isplatila i u drugom dijelu s dva pogotka stigao je do preokreta.

Spartak je na odmor odnio prednost, a do nje je došao praktički iz jedine svoje prave prilike na susreta i to zahvaljujući vezanim pogreškama Dinamove obrane.

Dinamu nije priznat pogodak u prvom dijelu kada je Gavranović ugurao loptu u mrežu, ali zbog zaleđa gol nije priznat. Zato je Spartak poveo nakon pola sata i to u velikoj mjeri zahvaljujući Dinamovim propustima. Potpuno sam s lijeve strane centrirao je Čonka, lopta se u 16 metara odbila od Rrahmanijeve noge kao od stative, na odbijanac su krenuli Perić, Livaković i Ghorbani, a Iranac je bio najspretniji u poslao loptu u mrežu.

U drugom dijelu sve se okrenulo. Dinamo je podignuo ritam, postao je konkretniji i samo se čekao pogodak. U 52. minuti Mislav Oršić bio je u sjajnoj poziciji, bio je sam pred vratarom, poslao loptu prema mreži, ali domaći branič u posljednji trenutak pred gol linijom izbija loptu.

Deset minuta kasnije odličnu priliku imao je i Ademi koji je malo zakasnio s uklizavanjem na samo metar od gola, a u 65. minuti Dinamo je poravnao. Rrahmani je nakon kombinacije s Oršićem ubacio u 16 metara, lopta je došla do Olma koji je nije primirio, odbila se točno do Gavranovića koji s pet metara spretno pogađa mrežu.

Raspoloženi Gavranović nosi velike zasluge i za drugi gol. Krasno je izvrtio čuvara na lijevoj strani, ušao u 16 metara i proigrao Oršića čiji udarac domaći vratar brani, no odbijena lopta vraća se Oršiću, a on iz drugog pokušaja zabija za 2:1.

Mogao je Dinamo u završnici i do trećeg pogotka, prvo je Gojak propustio zicer kada je ostao sam pred vratarom, a onda je i Petković bio neprecizan glavom.

U svakom slučaju zaslužena pobjeda Modrih koji su bili bolji protivnik i potvrdili su da su najbolja momčad u ovoj skupini.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});