fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DINAMO osigurao “europsko proljeće”

Autor: Dnevno.ba

U susretu 5. kola H skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir odigrao 1-1 protiv Genka osiguravši “europsko proljeće”.

Međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li “Modri” nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu, prenosi Hina.

Nakon današnjeg remija, “Modri” bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid.

No, bez obzira na ishod zadnjeg kola hrvatski prvak je osigurao najmanje treće mjesto i proljeće u Konferencijskoj ligi.

Dinamo je poveo u 35. minuti golom Luke Menala, a izjednačio je u posljednjim trenucima prvog dijela Ike Ugbo.

U drugom susretu iz ove skupine West Ham je u Beču pobijedio Rapid sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini.

Gosti su poveli u 40. minuti golom Jarmolenka, a u sudačkoj nadoknadi Noble je golom iz kaznenog udarca zabio za 2-0.

Na ljestvici vodi West Ham sa 13 bodova, Dinamo ima sedam bodova, Genk pet, a Rapid tri boda.

U posljednjem kolu, 9. prosinca sastaju se West Ham – Dinamo, te Genk – Rapid.

Podsjetimo, pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka.

Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.

Damir Krznar je u sastav gurnuo Moharramija umjesto Ristovskog, dok je poziciju lijevog beka zuuzeo Franjić. Iznenađujuće od prve minute je u veznom redu zaigrao Menalo, a u sastav se vratio kapetan Ademi koji se posve oporavio. Petković je zaigrao u napadu umjesto Andrića.

S druge strane John van den Brom na klupi je ostavio prvog napadača Onachua, a priliku je dobio Ike Ugbo.

Početak susreta počeo je bez većih uzbuđenja i oprezno s obje strane. Prvi udarac u okvir vidjeli smo u 17. minuti, Menalo je dobio dobru dugu loptu, ušao u kazneni prostor i pucao, ali nedovoljno opasno. U 31. minuti priliku je imao Oršić, ali je iskosa s lijeve strane pucao preko gola.

Dinamo je poveo u 35. minuti. Theophile-Catherine je uputio sjajnu dugačku loptu do Menala koji je pobjegao belgijskim stoperima, sjurio se prema golu i lijepo svladao Vandevoordta. McKenzie je Menalu bio na leđima, ali je “modri” veznjak izdržao prijetnju i zabio.

Nažalost, gosti su se u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačili. Hrošovsky je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Ikea Ugbe koji je iz okreta zakucao lopttu pod gredu za 1-1. Bio je to jedini udarac belgijskog sastava u okvir Dinamovog gola u prvom poluvremenu.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Dinamo, no Ivanušecov udarac u 50. minuti gostujući vratar je lakoćom zaustavio. Gosti su zaprijetili u 58. minuti kontrom, ali je Šutalo blokirao Itov udarac.

Nastavak poluvremena nije donio previše nogometa. Kao da su oba sastava bila zadovolja podjelom bodova. U samoj završnici čak su i gosti bili bliži pobjedi.

U 83. minuti Genk je imao odličnu priliku, no Bongonda se nije najbolje snašao. U 86. je zaprijetio i Paintsil, ali je Livaković obranio. Odbijena lopta došla je do Bongonde koji je pucao, ali je “modra” jedinica još jednom spasila domaći gol.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});