fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ĐOKOVIĆ PREKIPJELO PA ŽUSTRO REAGIRAO: ‘Vidim da to mnogi pišu, a to nije istina’

Autor: dnevno.ba

Novak Đoković u drugom kolu ATP finala u Londonu izgubio je od Rusa Daniila Medvedeva sa 6:3, 6:3 te tako doveo u pitanje plasman u polufinale. Za to će mu trebati pobjeda u zadnjem kolu nad Nijemcem Alexanderom Zverevim.

No, nakon tog dvoboja malo je tko pričao o tom meču, glavna tema je bio mogući povratak srpskog tenisača u Savjet igrač, i to nakon što je nedavno zajedno s Vasekom Pospisilom osnovao novu asocijaciju profesionalnih tenisač PTPA.

“Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da bude dio Savjeta, što nije točno. Mene su nominirali igrači i to tako funkcionira. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominirao širok spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osjećam odgovornim i počašćenim što mogu predstavljati igrače”, započeo je Đoković na nastavio:

“To nisam vidio ni u kolovozu kada je osnovana PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se postoji odgovornost kada ste nominirano, a to znači da imate poverenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se naravno stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude dio savjeta igrača i bilo koje druge organizacije u ekosistemu.”

Ipak, nijedan igrač ne može biti istovremeno uključen u tijela ATP-a i PTPA.

“ATP ne želi aktivne igrače u svojim tijelima. Šteta je to baš, ali dobro, bar znamo gdje smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onoga što igrači žele. Prave se političke igre, o kojima se rijetko piše, već je bitnije da se napiše da je Novak licemjer. Međutim, navikao sam, to me jača i motivira da radim sve više i ispravnije za ovaj sport”, zaključio je Novak.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});