fbpx

DRAŽENOVA MAJKA ŠOKIRANA NELJUDSKOŠĆU: ‘Ta žena je monstrum’

Autor: dnevno.ba

Prošlo je 27 godina od odlaska košarkaškog virtuoza Dražena Petrovića, ali neke rane ni vrijeme ne izliječi. Ta kobna 1993. godina zauvijek će ostati svima urezana u pamćenje

“Košarkaški Mozart” je poginuo na njemačkom autoputu u crvenom golfu, a s Draženom su u automobilu bile još dvije ženske osobe – njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy i njena prijateljica Hilal Edebal. Hilal je jedva izvukla živu glavu, njeno tijelo i mozak su bili teško ozlijeđeni, a nakon 24 godine upoznala je Draženovu majku Biserku.

Bio je to emotivan susret koji se snimao u Istanbulu, kako bi bio objelodanjen u vidu dokumentarnog filma. Draženova majka je prokomentirala susret s Hilal:

“Vrlo sam se emotivno potrošila od ovog susreta, mislila sam da neću moći izdržati. To je samo dio filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen zbog godišnjice smrti mog sina. Tek kad pogledate drugi dio, vidjet će te koliko je to bilo potresno. Hilal je uništena”, rekla je Biserka Petrović.

Edebal je bivša košarkašica. Ne sjeća se da je bila u automobilu s Draženom jer je nakon nesreće, od posljedica tragedije dobila amneziju. Život joj je noćna mora i od toga dana više ništa nije isto. Zapravo, tek poslije teške prometne nesreće počinje njezina borba.

S druge strane, Klara Szalantzy se uspješno oporavila. Ona je i vozila taj auto koji se zakucao u kamion. Poslije nesreće se udala za njemačkog golgetera Oliver Bierhoffa i sve bi to bilo u redu da je o nesreći ikada javno progovorila. No, Njemica se preko dvadeset godina nije oglasila, nije podijelila svoju stranu priče..

Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nju nije posjećivala ni dok je bila bolesna, iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kad se vratila Klara ju je pozvala da zajedno idu po Dražena na aerodrom u Frankfurt”, podsjetila se Draženova majka tragedije posle koje više ništa nije bilo isto, ni u svijetu košarke, ni sa nesretnom Hilal.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI