DRUGA LIGA FBiH – SKUPINA JUG: Slatka osveta Neumljana protiv Ljubušaka, prve pobjede Tomislava i Rame

Autor: Dnevno.ba

LJUBUŠKI - Slatka je bila osveta Neumljana Ljubušacima na nogometnom bojnom polju. Naime, svega desetak dana nakon što ih je Ljubuški sa 6:1 deklasirao na njihovom terenu u Neumu u Kup utakmici momci iz Neuma uzvratili su na Babovcu u Ljubuškom zabilježivši prvenstvenu 2:1 pobjedu zahvaljujući čemu su nakon četiri odigrana kola na vrhu poretka Druge lige FBiH - Skupina Jug s maksimalnih 12 bodova.

Strijelci za slavlje “Majstora s mora” ovom prilikom bili su Krvavac i Lovrić, dok je jedini gol za domaćine zabio Ivan Buhač, inače stariji brat prvoga strijelca lige Karla Buhača, koji je u tri prethodna prvenstvena nastupa čak osam lopti pospremio u suparničke mreže.

Uspješan gost protekloga vikenda bila je i momčad Brotnja pobijedivši u Stocu istoimenoga domaćina 2:1 golovima dvostrukoga strijelca Ferenca. Taj jedini pogodak za Stolac postigao je Akrapović.

Dvije utakmice okončane su neodlučenim rezultatom 2:2, a jedna od njih je odigrana u Uskoplju gdje su u remiju Sloge i Kamešnice za domaćine pogađali Agić i Halilović, odnosno za goste iz Podhuma Jozić i Čeko.

Krezo i Vidović su pak bili strijelci u domaćem remiju Troglava 1918 protiv Turbine, dok su za goste iz Jablanice pogađali Husović i Hatić.

Bjelopoljac je bio najuvjerljiviji protekloga vikenda svladavši Branitelja 4:1. Abazović je postigao dva, a Brekalo i Šetka po jedan gol za pobjedničku momčad, a taj jedini gol za goste iz Rodoča djelo je Šarca.

Do prvih bodova stigao je Tomislav pobijedivši Gruđane 2:0 (Stipić, Banović), baš kao i Rama koja je polučila mini iznenađenje porazivši Klisa 2:1. Babić i Lovrić su pogađali za Ramu, a Makan za momčad Klisa.

Rezultati 4. kola:
Sloga – Kamešnica 2:2, Stolac – Brotnjo 1:2, Tomislav – Grude 2:0, Troglav 1918 – Turbina 2:2, Bjelopoljac – Branitelj 4:1, Ljubuški – Neum 1:2, Rama – Klis 2:1. Slobodno je bilo Posušje.

Poredak:
Neum 12, Posušje (-1), Klis i Brotnjo 9, Troglav 1918 (-1) i Turbina 7, Bjelopoljac (-1) i Ljubuški 6, Stolac, Tomislav, Branitelj i Rama 3, Sloga 2, Kamešnica (-1) i Grude 1 bod.

Parovi 5. kola:
Turbina – Bjelopoljac, Neum – Troglav 1918, Klis – Ljubuški, Grude – Rama, Brotnjo – Tomislav, Kamešnica – Stolac, Posušje – Sloga. Slobodan je Branitelj.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI