fbpx

DRUGA LIGA JUG: Rama slavila u Tomislavgradu, Posušje i Brotnjo sami na vrhu poretka

Autor: Dnevno.ba

POSUŠJE - Nogometaši Posušja i Brotnja jedine su dvije momčadi s maksimalnim učinkom nakon tri odigrana kola u Drugoj ligi FBiH - Skupina Jug, a nakon što su u ovom kolu slavili minimalne pobjede kao domaćini.

Na čitlučkim Barama je Brotnjo bilo bolje od Turbine iz Jablanice s 1:0, dok je na Mokrome Docu u pravoj golijadi Posušje pobijedilo Branitelja 4:3. U prvih 45 minuta viđen je tek jedan gol, no u nastavku je bilo “vatreno”, a tek nakon što je Franjo Ćuže u 84. minuti postigao gol za 4:2 domaćini su mogli odahnuti. Pored Ćuže strijelci su još bili Ivan Bešlić u dva navrata, te Toni Kovač jedanput, dok su za goste iz Rodoča pogađali Bunoza, Džemić i Kapidžić.

Očekivalo se da će pobjednički niz nastaviti i Tomislav, međutim na domaćem terenu priredili su im šok susjedi iz Rame koji su slavili s 3:1. Za Ramu su pogađali Jeličić, Bećirović i Babić, a taj jedini gol za Tomislav postigao je Tadić.

Bjelopoljac je istim rezultatom na svom gostovanju kod Kamešnice slavio i na taj način stigao do prvih bodova u sezoni. Dvostruki strijelac je bio Fazlagić, a mrežu domaćih pogodio je i Žustra. Gol za Kamešnicu djelo je Velagića.

Troglav 1918 je na gostovanju u Grudama s 3:2 porazio tamošnjeg istoimenog domaćina. Igrač prepoznatljivog imena i prezimena – Domagoj Duvnjak, zabio je za Livnjake dva gola, a jedan je dodao i Filip Čačija, dok su za domaćine pogađali Ivanković i Mikulić.

Gosti su slavili i u Stocu i to na briljantan način. Naime, Sloga iz Uskoplja je pobijedila u toj utakmici sa čak 7:0! Halilović je postigao tri, a Abazović dva gola. Jednom je pogodio i Bilić, dok je Buzaljko postigao autogol.

Iznenađenjem se može smatrati i uvjerljiv domaći trijumf Neuma od 3:0 protiv Klisa. Lovrić je u ovom dvoboju postigao dva, a Perić jedan pogodak.

Rezultati 3. kola:
Posušje – Branitelj 4:3, Brotnjo – Turbina 1:0, Tomislav – Rama 1:3, Stolac – Sloga 0:7, Grude – Troglav 1918 2:3, Kamešnica – Bjelopoljac 1:3, Neum – Klis 3:0.

Poredak:
Posušje i Brotnjo 9, Sloga, Tomislav i Troglav 1918 6, Rama 5, Neum 4, Turbina, Branitelj, Bjelopoljac, Klis i Stolac 3, Grude 1, Kamešnica 0 bodova.

Parovi 4. kola:
Turbina – Kamešnica, Branitelj – Bjelopoljac, Sloga – Brotnjo, Rama – Stolac, Klis – Tomislav, Troglav 1918 – Neum, Posušje – Grude.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI