fbpx

Edin Džeko dio velike kombinacije koja bi ga vratila u Premier ligu?

Autor: ScSport.ba

LONDON - Engleski mediji objavili su da Marko Arnautović želi napustiti ekipu West Hama, a da bi u kombinaciju mogao ‘upasti’ i Edin Džeko.

Arnautović smatra da je ‘prerastao’ kvalitetom ekipu u kojoj igra, a navodi se da je vrlo ozbiljan kandidat ekipa Rome, koja ne briljira u Seriji A u posljednje vrijeme.

Vučica kontinuirano pada na tabeli Serije A, a ‘popravni’ nogometaši Rome imaju na nezgodnom gostovanju na Sardiniji protiv Cagliarija. Meč se igra u nedjelju u 18 sati, a koeficijent na pobjedu gosta je izuzetno privlačan u ponudi Mozzart kladionice.

Ukoliko se nastave loši rezultati Vučice, jasno je da će biti mnogo posla pred rukovodstvom u predstojećem prelaznom roku i tu Marko Arnautović želi pronaći svoju šansu.

No, tu dolazimo i do bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeke koji je udarna igla na Olimpicu. Engleski mediji, također, špekuliraju da bi tim iz Londona automatski zatražio Edina Džeku u zamjenu, čime bi se kapiten Zmajeva vratio u Premier ligu, što mu ni u kom slučaju ne bi bilo teško računajući na izjave u proteklih godinu dana.

Autor: ScSport.ba

ZADNJE VIJESTI