Edin Džeko pojavio se na treningu Rome, još uvijek nije dobio dozvolu za prelazak u Juventus

Autor: dnevno.ba

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko stigao je jutros u Romin trening centar Trigoria na trening koji je u 10:00 sati zakazao trener Vučice - Paulo Fonseca.

Najbolji nogometaš Vučice na izlaznim je vratima kluba i već je postigao dogovor s Juventusom, ali dok Miliku ne bude otvoren put za prelazak iz Napolija u Romu, ekipa iz glavnog grada Italije neće dozvoliti odlazak Džeke u Juventus.

Predstavnici italijanskih medija i ovog su jutra ispred trening centra ekipe iz Rima, a zabilježili su i Džekin dolazak na trening Vučice.

Milik je također dogovorio sve s Romom, ali ne želi napustiti Napoli dok mu klub sa stadiona San Paolo ne isplati dvije plate iz ove sezone i određene bonuse. Italijani tvrde kako je u pitanju između 700.000 i milion eura. Prvi čovjek Napolija – Aurelio de Laurentiis ne želi ni da čuje za to, a Poljak ne želi otići bez isplate.

U međuvremenu je sportski direktor Juventusa Fabio Paratici poručio kako Juventus ima i drugih opcija u napadu, ali od samog početka je jasno da je Pirlova najveća želja upravo kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Čeka se rasplet situacije, a sigurno je da i Roma, ali i Napoli žele završiti ovu sagu. Posebno zbog toga što je Džeko odlučio da pojača Juventus, a Milik Romu.

Do kraja prijelaznog roka ima još uvijek dosta vremena i ova situacija bi se uskoro trebala rasplesti. Nakon što Milik i Napoli pronađu rješenje Poljak će produžiti ugovor s Napolitancima do juna 2022. godine, a onda bi bio posuđen Romi s opcijom obaveznog otkupa ugovora na kraju sezone 2020/2021. za 25 miliona eura. Osim toga u Napulj bi se trebala preseliti i dva mlada nogometaša Rome Samuele Meloni i Simone Modugno.

Džeko bi potom odmah bio prodat Juventusu za 15 miliona eura, a sa Starom damom bi potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao 7,5 miliona eura.

Postoji bojazan da bi se Juventus mogao okrenuti drugim rješenjima ukoliko potraje saga između Napolija i Milika, ali moguće je i da se Roma okrene drugom riješenju u napadu. Budućnost Edina Džeke na Apeninima trebala bi biti poznata u narednih nekoliko dana.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI