fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EKSKLUZIVNO: Željko Malčić – sanjam dres Širokog Brijega i velike stvari s klubom s Pecare!

Autor: Danijel Ivanković

VINKOVCI - Željko Malčić definitivno spada u red nogometaša koji su imali nesvakidašnju igračku karijeru budući je iz Pete lige takorekuć preko noći stigao u Prvu ligu i odmah krenuo zabijati Hajduku, Dinamu... Postao je medijski iznimno zanimljiv, pa su se tražile sve pikanterije iz njegovog dotadašnjeg života s akcentom na obavljanje konobarskog posla.

No, dok je “konobario” bar je bilo para, dok su mu u nogometu ostajali dužni zbog čega se zasitio hrvatskog nogometa i odlučio promijeniti zemlju. Stigao je u Gabelu, tu hercegovačku “Troju” i samo zbog sudačkih nepravdi njegov GOŠK nije izborio povratak u elitno društvo bh klupskog nogometa. Postao je najbolji strijelac lige, ali ostao je gorak okus zbog toga što je izostao plasman u Premijerligu BiH. S Gabeljanima je završio epizodu, sada je u potrazi za novim klubom, pa nije isključeno da njegova sljedeća destinacija bude Široki Brijeg budući je s klubom s Pecare i ranije imao kontakte, međutim do transfera nikada nije došlo.

Otvoreno danas kaže kako bi volio odjenuti dres ovog kluba i pokušati vratiti Širokobriježane u vrh bh klupskog nogometa. Eto ujedno i naše sugestije klupskim čelnicima Širokog Brijega da dovedu pravog napadača, jer Široki Brijeg već godinama pati za pravim napadačkim eksponatom. Kratko se “ukazao” mladi Mirko Marić, međutim “tata” Zdravko Mamić ga brzo pokupio i uputio na kaljenje svojoj dražoj “kćerci” Lokomotivi. Gospodo, nemojte čekati nego odradite ovaj posao. Nekada se škola dugo uči, ali kao što neki kažu za neke stvari NIKAD NIJE KASNO.

Prije nego što nas poslušate donosimo ekskluzivni intervju sa Željkom Malčićem, “čistokrvnom” devetkom koja dolazi iz dragih Vinkovaca, grada pobratima Širokog Brijega, a sve to je samo razlog više da ovog dragog “konobara” gledamo na Pecari kako lopte “dostavlja” u suparničke mreže. Grijeh bi bio propustiti takvu priliku.

DNEVNO.ba: Za početak ovog razgovora može jedan kratak osvrt na prošlu sezonu u kojoj ste za GOŠK postigli 23 gola u 28 prvenstvenih utakmica i ponijeli epitet najboljeg strijelca Prve lige FBiH?

MALČIĆ: “Teška sezona je to bila, napeto do samoga kraja, i u konačnici dođemo kolo prije kraja do prvog mjesta i onda se dogodi onako nešto što se ne može u životu zaboraviti tako da nismo mogli ući u Premijerligu. Golovi su došli plodom naše dobre momčadske igre i na golovim mogu zahvaliti cijeloj momčadi”.

DNEVNO.ba: Kako je uopće došlo do angažmana u klub iz Gabele, jer s obzirom na Vašu prethodnu igračku reputaciju taj angažman je ipak bio svojevrsno iznenađenje?

MALČIĆ: “U GOŠK sam došao iz sinjskog Junaka gdje sam bio nakon Šibenika. Vjerujte slučajno sam stigao, jer sam se bio zasitio hrvatskog nogometa i ne plaćanja, dugova koji su se samo gomilali pa sam odlučio promijeniti državu. Nisam požalio pošto mi je u Gabeli bilo lijepo”.

DNEVNO.ba: Kamo će Željko Malčić sljedeće sezone? Ne tako davno Vaše ime se spominjalo u kuloarima vezanim za Široki Brijeg, pa i Hajduk? Kakva je mogućnost da u narednoj sezoni odjenete dres Širokog Brijega?

MALČIĆ: “Trenutno još ne znam gdje ću nastaviti igrati. Da, govorilo se da bi mogao preći u Široki Brijeg i koliko sam bio upućen skoro je taj posao bio završen, pa uistinu ne znam što se izjalovilo da nisam došao. I dalje sam za pregovore sa Širokobriježanima, rado bih došao i igrao u tom klubu kojeg svi, ali baš svi cijene u Hrvatskoj. Trenutno sam slobodan i bilo bi lijepo zaigrati na Pecari. Obećavam kako bih srce ostavio na terenu”.

DNEVNO.ba: Najbolji igrač Širokog Brijega i Premijerlige BiH je Wagner koji ima 37 godina, a evo Vi ste bili najbolji strijelac Prve lige FBiH sa 33 godine. I jedan i drugi ste nekako bolji što ste stariji. Kako gledate na tu činjenicu?

MALČIĆ: “Što se godina tiče to je najmanje bitno, eto to i statistika pokazuje. Bitno je kako se čovjek osjeća fizički tako da godine ne mogu ništa ako je čovjek fizički spreman”.

DNEVNO.ba: Na sebe ste prvi put pozornost ozbiljnije skrenuli 2007. godine kada ste u dresu Cibalije u razmaku od 4 dana zabili 3 gola hrvatskim nogometnim velikanima, odnosno 2 gola Hajduku i 1 Dinamu, a samo dva mjeseca ranije nastupali ste za klub iz 5. Lige?

MALČIĆ: “Bio sam stalno po niželigašima i nisam baš ‘grizao’ za velike stvari, jednostavno se dogodilo, više sreće nego pameti, kako bi se reklo. Iz 5 lige sam dospio u Prvu preko Kupa pošto sam odigrao dobro, dobio poziv Cibalie i cijeli život se čovjeku preokrene tako da ni sam prvu godinu nisam bio još svjestan da se može to dogoditi. I sve je išlo super, igre, golovi Dinamu i Hajduku, kao i ostalima”.

DNEVNO.ba: Bavite li se još konobarskim poslom kao nekoć za igračkih dana u Cibaliji i tim nekim nižerazrednim klubovima?

MALČIĆ: “Dosta se pisalo o tom konobarstvu i ljudi uvijek spominju konobara, mada nisam dugo radio, mjesec dana i nisam mogao više, okrenuo se samo nogometu. Pa to je bilo još u 20-oj godini, igrao sam za niželigaše i mogao od toga živjeti i bolje nego što se to može zamisliti”.

DNEVNO.ba: Igrali ste protiv svih klubova u Prvoj ligi FBiH, pa kakvim ocjenjujete kvalitet nogometa u tom jakosnom rangu?

MALČIĆ: “Nije baš lako igrati u Prvoj ligi FBiH, dosta ima čvrstih momčadi i agresivnih tako da je stvarno teško bilo. Dosta igrača se ne bi na sve to priviklo”.

DNEVNO.ba: Postigli ste puno golova u karijeri, iako se za Vas ono ozbiljnije pročulo kada ste već imali dosta godina za jednog nogometaša, pa koji Vam je od svih tih golova najdraži?

MALČIĆ: “Je, dosta je bilo golova pa mogu iskreno reći da su mi najdraži oni koje sam dao Hajduku jer sam od malih nogu hajmo reći Hajdukovac, a najdraži mi je ovaj u Gabeli na turniru protiv Hajduka”.

DNEVNO.ba: Dakle, Hajdukovac ste u hrvatskim okvirima, a što se tiče velikih europskih klubova?

MALČIĆ: “Hajdukovac od malih nogu, iako nisam baš ono zagriženi, a najomiljeniji europski klub mi je Barcelona. Godinama obožavam njihovu igru, njihov nogomet”.

DNEVNO.ba: Imate li igračkog uzora?

MALČIĆ: “Nemam igračkog uzora, ali ima dragih igrača, iako nisam baš onaj koji ima uzora, možemo eto tu spomenuti Messija, takvi mi se igrači sviđaju”.

DNEVNO.ba: Trener s kojim Vam je bilo najdraže raditi?

MALČIĆ: “Bio mi je u Cibaliji Srećko Lušić koji me je hrabrio i vodio kad sam došao u taj klub, jer se bojao da ne bih pao pod pritiskom. A mogu sada izdvojiti i Darka Vojvodića koji me svojim zalaganjem i znanjem oduševio. Stvarno dobar trener i čovjek”.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});