fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ENGLEZI PIŠU: Zgazila nas je neumorna Hrvatska!

Autor: Dnevno.ba

LONDON - "Vraćamo se kući, ali uzdignute glave", poruka je s naslovnice britanskog lista The Times, koja oslikava atmosferu na Otoku nakon poraza u polufinalu SP-a.

Hrvatska je pobjedom osigurala svoje mjesto u finalu i u nogometnoj povijesti, a Englezi idu u borbu za treće mjesto. Još se ne vraćaju kući, kao što im poručuju jutros u novinama, jer riječ je o simbolici i odgovoru na slogan It’s coming home, pod kojim su se Englezi borili da vrate naslov prvaka kući, nakon duže od pola stoljeća. Zaustavila ih je Hrvatska.

“Hrvatska nam je slomila srce, vraćamo se kući. Kraj puta u polufinalu”, piše Daily mail na naslovnici, uz dugu poruku Garethu Southgateu i igračima:

“Učinili ste nas ponosnima, učinili ste da vjerujemo i da budemo nasmijani. Svaki od vas je naš heroj. Ovaj put ostali smo bez trofeja, ali na ovakvu igru mogli bismo se naviknuti, svaki Englez bi to mogao. Sinoć i jutros proživljavali smo muku, ali… Gareth Southgate, kapa dolje”

Englezi su puni samopouzdanja krenuli u susret s Hrvatskom, zabili su i prvi pogodak, ali u drugom dijelu nestali su s terena. Krivac za to bila je neumorna Hrvatska.

“Modrić je bio čaroban i odveo je Englezu u ponor. Hrvatski maestro očaravajućim plesom slomio je engleska srca. Uoči utakmice navijači Engleske šalili su se na društvenim mrežama na račun Modrića i Rakitića, no oni su vrlo brzo pokazali svoju snagu. Baš kao što je kazao Andres Iniesta, riječ je o najkompletnijim veznjacima na svijetu”, piše Daily Mail.

“Kraj sna, Engleska se vraća kući”, stoji na naslovnici Guardiana, uz fotografiju Southgatea u zagrljaju s Walkerom.

Englezi su ponosni na igru koju je prikazala Southgateova reprezentacija.

“Čekat ćemo još barem četiri godine, ali ovakav nogomet svaki Englez želi gledati”, navodi se u tekstu Daily Maila.

Telegraph navodi kako je Hrvatska golom u produžetku slomila srca hrabrih lavova. Mirror na naslovnici također ističe hrabrost mlade engleske momčadi koja je utakmicu završila slomljenog srca.

BBC je još sinoć na naslovnici objavio da Engleska opet pati.

“Engleska je pretrpjela vrlo emotivan poraz od Hrvatske. Opet bol i agonija”, navod je s BBC-a.

The Sun piše da je golom Hrvatske u produžetku slomljeno srce nacije.

“Suze nacije! San o naslovu je gotov, engleski navijači diljem domovine su slomljeni, ali ponosni. Nacija je opet ujedinjena zahvaljujući jednom Englezu i hrpi običnim momaka”, poruka je s naslovnice The Suna.

Alan Shearer, u komentaru za BBC, čestitao je Hrvatskoj i pohvalio Englesku.

“Luka Modrić zaslužio je titulu igrača utakmice. Držao je sredinu terena poput gospodara i nitko mu nije mogao prići. Engleskoj nedostaje iskustva da zaustavi takvog igrača”, kazao je legendarni engleski napadač.

“Hrvatska je pomela Englesku sa SP-a, ali ova momčad će se podignuti. Nisu zaslužili da ih pljujemo. Dečki, ponosni smo na vas. Southgate je vratio vjeru u engleski nogomet”, napisao je Mirror.

Londonski Metro izašao je s naslovnicom Kick in the Balkans, dok je tabloid Star Sport plasirao veliki naslov CRO NO, uz fotografije agonije Engleza na stadionu Lužnjiki.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});