fbpx

EUROPSKA LIGA: Bh predstavnici izvukli Makedonce, Slovake i Kazahstance

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Tri bosanskohercegovačka predstavnika našla su se u današnjem ždrijebu 1. Pretkola Europske lige, a sukladno očekivanjima najbolje je prošla momčad Zrinjskoga budući da su jedino Mostarci od tri naša predstavnika imali status nositelja, te će voljom ždrijeba igrati s Akademijom Pandev.

Makedonci su proteklu sezonu okončali na trećem mjestu nacionalnog prvenstva,a riječ je o dosta mladoj momčadi sastavljenoj uglavnom od domaćih igrača. Pojedinačno se možda najviše izdvajaju 23-godišnji napadač Ljupčo Doriev, prošle sezone prvi strijelac kluba sa 16 prvenstvenih zgoditaka, odnosno veznjak Gjorgji Stoilov.

“Plemići” su već imali europska iskustva s Makedoncima, pa se mnogi još u gradu na Neretvi sjećaju epizode kada je Zrinjski eliminiran od Rabotničkog iz Skoplja u utakmici prepunoj sumnji, jer nakon gostujućih 0:0 uzvrat Pod Bijelim brijegom je završen trijumfom gostiju 2:1. I ovaj put Zrinjski prvu utakmicu igra u gostima, a uzvrat kući, no svakako vjerujemo ovoga puta s pozitivnijim epilogom po našega predstavnika.

Radnik iz Bijeljine je za protivnika dobio slovačkog Spartaka iz Trnave, klub koji je prošle sezone upravo eliminirao Zrinjskoga, pa je logično favorit i protiv bijeljinskog premijerligaša, premda je prema određenim saznanjima to sada kudikamo lošija momčad nego što je bila u vrijeme utakmica sa Zrinjskim.

Radnik će prvu utakmicu igrati kući, baš kao i Široki Brijeg u svome dvomeču s kazahstanskim Kairatom iz Almatya. Širokobriježani su, gledajući papir, možda i najlošije prošli, prvenstveno zbog tog dalekog putovanja, no i oni se nadaju kako nisu bez izgleda. Kairat u tekućoj sezoni kazahstanskog prvenstva zauzima treće mjesto sa 7 bodova manjka i utakmicom manje u odnosu na vodeću Astanu.

Kairat je momčad tržišne vrijednosti 21,4 milijuna eura što dovoljno govori o kakvom je protivniku riječ, a u svojim redovima imaju i jednog hrvatskog nogometaša, Dinu Mikanovića koji je iz Hajduka preko danskog Aarhusa dospio do dalekog Kazahstana. Udarna igla ove momčadi je golgeter Aderinsola Habib Eseola, igrač koji je u 12 utakmica ove sezone već zabio 11 golova, a ima ukrajinsko i nigerijsko državljanstvo. Suigrač u vršku napada mu je Mađar Marton Eppel, a igrači ove momčadi su i srpski branič Rade Dugalić, nekoć u prošlosti kratkotrajno i član sarajevskog Olimpika, te Crnogorac Nebojša Kosović.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI