fbpx
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

FC KAIRAT ALMATY: Jedini smo privatni profesionalni klub u zemlji, ali jako smo ambiciozni i želimo dalje proći!

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Nakon domaćina iz NK Široki Brijeg u klupskim prostorijama širokobriješkog premijerligaša press konferenciju pred sutrašnju utakmicu 1. Pretkola Europske lige održali su i predstavnici kazahstanskog Kairata, inače jedinog privatnog profesionalnog nogometnog kluba iz ove dalekoistočne zemlje.

“Najjači klub u Kazahstanu je zasigurno Astana. Veliki su novci uloženi u taj klub i zahvaljujući tome, mogli su dovesti kvalitetne inozemne igrače. Što se tiče našega kluba, veliku je ulogu odigrao predsjednik. Naš trener je dugo živio i radio u Njemačkoj, pa ima iskustva koje može usporediti s našim načinom rada. FC Kairat je jedini privatni klub u Kazahstanu koji ima svoju akademiju. Zahvaljujući tome i velikim ulaganjima, može se reći da sam Kairat doživljava veliku renesansu u svom postojanju”, kazali su predstavnici ovoga kluba.

“Igrači našeg kluba su i članovi reprezentacije i tako kazahstanski nogomet napreduje, diže se i razvija se svakim danom. Jedan od štićenika naše akademije je prešao u belgijsku ligu i možemo reći da je to jedan od pokazatelja kvalitete naše akademije”, navode Kazahstanci.

Prisutnim novinarima obratio se i šef stručnoga stožera Aleksey Shpilevski.

Shipilevski je na početku upitan što misli o respketu koji su iskazali iz Širokog Brijega prema njegovom klubu. Ali isto tako napomenuto mu je da se Široki do sada dva puta susreo s Kazahstancima i da je dva puta prošao dalje.

“Hvala na respektu. Nama je izuzetno drago to čuti i mi to osjećamo. Znali smo da je pred nama dug put pa smo stigli dva dana prije i to se ne bi trebalo odraziti na našu spremnost. Ja znam da Široki ima iskustva u igri s klubovima iz Kazahstana. Imaju pozitivno iskustvo, ali ipak ne možemo uspoređivati te utakmice s ovom sutrašnjom. Znamo da Široki igra u dosta promijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, ali bez obzira na to sama taktika i način igre ostali su nepromijenjeni i mi smo toga svjesni. Ova utakmica je za nas jako bitna i svi igrači u njoj će dati svoj maksimum”, naveo je ovaj bjeloruski stručnjak.

Kazahstanci su se zahvalili na gostoprimstvu Širokobriježanima te istkanuli kako su ljudi s ovih prostora vrlo ljubazni i komunikativni. Upitani su kako su se snašla trojica igrača s ovih prostora u njihovim redovima, to su Srbin Rade Dugalić, Hrvat Dino Mikanović i Crnogorac Nebojša Kosović.

“Stigli su u našu momčad u siječnju i na svakom treningu i svakom utakmicu svjedočimo njihovom profesionalizmu. Riječ je o mladim nogometašima koji će se još razvijati i nadograđivati”, istaknuo je Shpilevski o pojedinim igračima u svojoj momčadi.

Inače igrači, treneri i klupsko rukovodstvo kazahstanskog kluba stigli su u utorak u poslijepodnevnim satima u Mostar gdje su se smjestili u hotelu Mostar. U utorak navečer su napravili prvi trening na stadionu HŠK Zrinjski u terminu utakmice u četvrtak. A večeras će trenirati na stadionu Pecara u vremenu sutrašnje utakmice.

Utakmica između NK Široki Brijeg i FC Kairat igra se u četvrtak 11. srpnja s početkom u 21 sat na stadionu Pecara, uz uzravan TV prijenos na Arena Sport 1.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI